HTML

Friss topikok

A magyar könnyűzene felsorakozott a Rádió sms mellett

2007.12.06. 13:18 bellini

Nem mindennapi sajtóérdeklődés mellett, s a magyar könnyűzenei élet fontos szereplőinek jelenlétével mutatták be azt a világszinten is egyedülálló találmányt, mely javíthat a zenészek, szerzők igencsak nehézzé vált helyzetén. A hazai zenekarok, énekesek, szerzők szeme felcsillant a kezdeményezés hallatán, s igen szép számban meg is jelentek a szerdai tájékoztatón.








































A Republic, Charlie, Bródy János, Gáspár Laci kislányával, a Hooligans, Pély Barna, Baby Gabi, Péter Szabó Szilvi, a Nox énekese, Emilio, a Sugarloaf, Rakonczai Vikor és Rakonczai Imre, a Zanzibar, Czutor Zoli a Belmondóból, Némó a Club 54-ből, a No Thanx, Török Tamás a Bon Bon együttesből, Éliás Jr., Palcsó Tamás, Torres Dani, a Candies - mind kíváncsiak voltak, miben is könnyíti meg életüket a Rádió sms, mint új találmány.





















Világszinten is egyedülálló találmánnyal rukkolt elő egy magyar cég, mely nagyban javíthat a könnyűzenei élet szereplőinek az elmúlt években igencsak nehézzé vált helyzetén. A zenészek munkáját ugyanis nagyban nehezíti az, hogy a kalózlemezek, és a file-cserélő oldalakon történő dalletöltések után nem illeti meg őket jogdíj, ezért munkájuk anyagi ellentételezése az elmúlt években jelentősen csökkent, így több zenekar, előadó, szerző megélhetése került veszélybe.








































A 17611 Rádió sms elnevezésű találmány lényege, hogy az eddigi gyakorlattól eltérően, bonyolult, összetett kódok használata nélkül teszi lehetővé mobil tartalmak – elsősorban true tone és polifonikus csengőhangok – letöltését. A találmány nagyságrendekkel leegyszerűsíti a felhasználó részére a megrendelési folyamatot.








































„Nagyon okos ötletnek tartom a Rádió sms-t, mint kezdeményezést” – mondta Péter Szabó Szilvia, a Nox énekesnője. „Szerintem ez jó a

zenészeknek, a szerzőknek és a hallgatóknak is egyaránt. Velem is számtalanszor előfordul, hogy hallok egy jó kis zenét a rádióból, s nem tudok rákeresni a wapon, ha nem tudom sem a címét, sem az előadóját. Ez nagyban megkönnyíti a rajongók dolgát is, s nekünk, zenészeknek is rendkívüli.”








































A Felhasználónak nem kell ismernie sem az általa kiválsztott dal előadóját, sem a dal címét, sem pedig annak hosszú, bonyolult kódját, amint észleli kedvenc dalát egy médiumban, az elhangzás alatt egy meghatározott telefonszámra elküldi a médium nevét. A rendszer Felhasználó által küldött sms alapján beazonosítja, hogy az adott sms elküldésekor az adott médiumban mely előadó mely dala hangzott el. Az így beazonosított dalból előre elkészített polifonikus, vagy true tone csengőhang wap linkjét a rendszer egy válasz sms-ben juttatja el Felhasználóhoz. Ezáltal a találmány lényegében változtatja meg a mobiltartalomhoz jutás jelenlegi gyakorlatát.





















„Mindenképpen remek ötlet, csak azt bánom, hogy nem én találtam ki – kicsit irigylem is az ötletgazdát – nevetett a Hooligans dobosa, Kiss Endi. „ A viccet félretéve azonban, nagyon örülök, hogy ennél a kezdeményezésnél végre a zenészek és szerzők érdekeit tartották szem előtt. Azt pedig kifejezetten büszkeséggel tölt el, hogy Magyarországról indul el, remélhetőleg világhódító útjára, ez az újdonság.”





















Szólj hozzá!

Címkék: magyar énekes sztárok énekesek celebek együttesek énekesnő

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr90254306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása