HTML

Friss topikok

Versenybe száll a L’ecsó az Év legjobb animációs filmje díjért

2007.12.05. 12:07 bellini

13 kategóriára jelölték a L’ecsó animációs filmet az Annie díjátadáson. Az Annie díjakkal jutalmazzák az év legjobb animációs sorozatás vagy egész estés filmjét.

A Pixar által megalkotott L’ecsó animációs filmet 13 díjra jelölték az Annie-n: A legjobb egész estés animációs film, A legjobb rendezői díj, A legjobb forgatókönyv, A legjobb animációs karakter, két animációs effekt, A legjobb díszlet, A legjobb storyboarding, A legjobb design, A legjobb karakter kidolgozás, A legjobb zene és három hang jelölés.

A Deszkakirályok (Surf's Up) szorosan a L’ecsó háta mögött áll 10 jelöléssel, ezek közül a A legjobb egész estés animációs film, és a A legjobb rendezői díjnak járó trófeára is jelölték. A legjelentősebb kategóriákra a Bee Movie (DreamWorks), Persepolis (Sony Pictures) és a A Simpson család – a mozi (Fox) is jelölést kapott.

Ami a rendezőket illeti a jelöltek a következők: Brad Bird (L’ecsó), Ash Brannon és Chris Buck (Deszkakirályok!), Chris Miller és Raman Hui (Shrek III.), Vincent Paronnaud és Marjane Satrapi (Persepolis) és David Silverman (Simpsonii - filmul).

A Beowulf egyetlen jelölést kapott a díszlet kategóriában.

A legjobb animációs hangnak járó díjat a következő jelöltek közül választják ki: Janeane Garofalo (Collette – L’ecsó), Ian Holm (Skinner - L’ecsó), Julie Kavner (Marge Simpson - Simpson család – a mozi), Patton Oswalt (Remy - L’ecsó) és Patrick Warburton (Ken - Bee Movie).

A 35-ik alkalommal megrendezésre kerülő Annie díjakat Los Angelesben, a Royce Hallban adják át február 8-án.

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi egér díjátadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr60253111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása