HTML

Friss topikok

Tom Cruise-zal dolgozott a magyar kaszkadőr szakértő

2007.12.05. 09:16 bellini

A világsztár színész, Tom Cruise legutóbbi filmjében közreműködött a magyar profi kaszkadőr, Balogh Menyhért. Az életveszélyes attrakciók kivitelezésért felelős szakértő Magyarországon is pár héttel ezelőtt fejezte be könnyűnek egyáltalán nem nevezhető munkáját.

 

Balogh Menyhért az HBO által készített Született Lúzer című sorozat kaszkadőr-szakértőjeként dolgozott az elmúlt időszakban.

A híres, külföldön is elismert és foglalkoztatott kaszkadőr szerint csodálatos dolog ott lenni a filmek közelében és dolgozni a forgatásokon. S közben járni a világot, pótolhatatlan emlékekhez jutni és esetleg új barátságokat kötni híres színészekkel.

- Nem elhanyagolható az az izgalom, hogy egy feladatot jól megcsináljon az ember, ez az igazi kihívás – nyilatkozta a világszerte ismert „Menyus”.

A decemberben induló Született Lúzer című sorozat igencsak feladta a leckét a már sokat látott sztár-kaszkadőrnek. Ezekben az epizódokban ugyanis a főhősök sorsa elégé egyértemű, ha akarják, ha nem, meghalnak. A haláluk pedig egyáltalán nem mindennapi. Balogh Menyhért ezeknek a rendkívül bonyolult, ám olykor morbid módon vicces halálesetek látványbeli kivitelezéséért volt felelős. Ebben a nyolc részben igazán „kiélhette” magát, hiszen robbantásokat kellett felügyelnie, fejlevágás, lángolás, autósgázolás, emeletről való kizuhanás biztonságos kivitelezését várták el tőle. Balogh Menyhért természetesen magas szintű szaktudása szerint, kitűnően látta el a feladatát. Nem véletlen, hogy Tom Cruise is az ő számításaira, szakértésére bízta életét.

 
A Balogh Menyhért, mint kaszkadőr szakértő rendelkezik minden kaszkadőri munka betöltéséhez szükséges ismerettel, megfelelő színház-, film- és cirkuszművészeti tájékozottsággal,  s egyes területeken világszínvonalú produkcióra képes.

- Kérdéses feladatok kaszkadőrigényének, adott „akciók” veszélyességi fokának eldöntése a mindenkori kaszkadőr szakértő feladata és kötelessége. Kiterjedt tudásanyaga és mély szakmai tapasztalata alapján jogosult arra, hogy egyes produkciók kaszkadőri feladatainak megszervezését elvállalja, azokat képes megfelelően megtervezni, koordinálni, levezetni, és balesetmentességét biztosítani – magyarázta.

Szólj hozzá!

Címkék: média blog film celeb magyar sztár blabla hírességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr56252970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása