HTML

Friss topikok

November 29-től mozikban az Off Hollywood

2007.11.27. 12:10 bellini

Hajdu Szabolcs rendezőnek az igazi sikert harmadik, Fehér Tenyér című filmje hozta meg. A tavaly bemutatott, nagy sikernek örvendő alkotásában egy versenytornász életét követhettük végig Debrecentől Las Vegas-ig. Az Off Hollywood című új filmjében azonban a magyar filmgyártás kulisszatitkait, egy fiatal rendező belső drámáját vitte filmre.

 

Garaczi László Április című műve egy rádiós áprilisi tréfára épül, mely megihlette Hajdu Szabolcs, rendezőt. Alaposan átdolgozta forgatókönyvet, s így született az Off Hollywood, amely egy bemutató előtt álló fiatal rendezőlány, Bódi Adél egy napját mutatja be. Az esti filmpremier körül forog minden: rádióinterjú, megbeszélések, meghívó-egyeztetések, és végül a nagy esemény: a Nem, hanem című képzeletbeli film ősbemutatója. Meghajlások, ügyetlen beszédek, kényszeredett mosolyok, lézengő emberek a fogadáson - minden magyar filmpremier ismerős részleteiből épül fel Hajdu Szabolcs kamaradarabja.

A főszerepet Hajdu Szabolcs felesége, Török Illyés Orsolya alakítja, mellette az alternatív színházi körökből ismert Thúróczy Szabolcs a producer szerepében, Miklós Marcell pedig mint a kontár rádióriporter jelenik meg a filmben. A klasszikus Hajdu Szabolcs színészek: Nyitrai Illés, Szabó Domokos, Csonka Valter és Vásári József sem maradtak ki. Az opeatőr Nagy András, a film zenéjét Márkos Albert szerezte.

 

Hajdu Szabolcs Off Hollywood című filmjét november 29-től játszák országszerte a mozikban. A díszbemutatót november 28-án tartják 20.30 órától a Művész Moziban.

 

Rendezte: Hajdu Szabolcs

Forgatókönyv: Garaczi László műve, és a színészi improvizációk alapján Hajdu Szabolcs

Producer: Pék Csaba

Operatőr: Nagy András

Zeneszerző: Márkos Albert  

Főszereplők: Török-Illyés Orsolya, Szabó Domokos, Thuróczy Szabolcs, Mészáros Tibor, Vásári József

Szólj hozzá!

Címkék: média film premier mozi magyar színész sztárok celebek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr40243521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása