HTML

Friss topikok

Ünnepre fel, költeni kell

2007.11.22. 13:48 bellini

Hamarosan itt a karácsony és az Újév. Ez a csúcsszezon az üzletek, kereskedők számára, és újabban ez a csúcsszezon az online áruházaknak is, hiszen ilyenkor keresik meg bevételeiknek nagy részét.

A szakértők megoszlanak az online áruházak bevételeivel kapcsolatban. A ComScore nyilatkozata szerint az online vásárlások elérhetik a 7 milliárd dollárt a novemberi hónap első 18 napjában, adja hírül az Infoworld.com. Ez az érték 17%-al több mint a tavalyi év hasonló periódusában, amikor csupán 6 milliárd dollárnak megfelelő összegért vásároltak az online áruházakban.

A növekedés annak ellenére is észlelhető volt, hogy a hónap első hetében gyenge bevételekre tettek szert az online áruházak. A ComScore számításai szerint a 2007-es év novemberi és decemberi hónapjában a fogyasztok 29,5 milliárd dollárt költenek majd az internetes áruházakban, ez 20%-al jelent majd többet a 2006-os évhez képest.

A Nielsen Online kutatói egészen más véleményen vannak. A cég kutatása szerint a fogyasztok ugyan annyit szeretnének idén is költeni, mint a 2006-os év ünnepei alatt. A megkérdezettek 35%-a arra számít, hogy az ünnepi ajándékvásárlás összegéből 25%-50%-ot költ majd online áruházakban. A cég kutatása a tavalyi eredményekhez hasonló eredményeket mutatott.

Annak ellenére, hogy a két cég véleménye jelentősen eltér, újat azért mégis hozott. Első sorban a ComScore szerint az év utolsó két hónapjában az online áruházak 25%-al növelik meg forgalmaikat. Az első tíz hónapjában az online áruházak 93,6 milliárd dollárnak megfelelő bevételekre tettek szert.

A ComScore eredményei nem vették figyelembe az aukciós online boltokat, de sem az online utazási irodákat.

A Nielsen kutatása szerint a legtöbb ember kényelmességből vásárol az online áruházakban. A megkérdezettek 81%-a válaszolta azt, hogy azért vásárol internetten keresztül, mert onnan bárhonnan hozzájuthat egy-egy dologhoz. A válaszok toplistáján az időhiány a második legfőbb tényező.

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás ünnepek karácsony hellókarácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr8238161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása