HTML

Friss topikok

„Jazz Szerdák” az Almássy-n: FUSIO GROUP

2007.11.22. 23:31 bellini

November 28. szerda 20:00

„Jazz Szerdák” az Almássy-n: FUSIO GROUP

A tavalyi év Jazz zenekarának választott formáció idén megjelent ’Stickman’ vagyis pálcikaember című negyedik nagylemezével egy tizenöt állomásos koncertturnéba kezdett a nyáron. November 28-án a kassai, levicei és a legjelentősebb hazai zenei fesztiválok és egy tévés koncertfelvétel után visszatér a Fusio Group a kiinduló állomásra, az Almássy Téri Szabadidő Központba.

A lemezbemutató turné záró koncertje garantáltan jó szórakozást és zenei élményt ígér az ország élvonalbeli muzsikusainak előadásában.  Az együttes zenei arculatát nagymértékben meghatározza az alapító személye és zeneisége, hiszen a repertoár Szendőfi Péter (dob) saját szerzeményeiből és hangszereléseiből áll. Stílusirányzatát tekintve leginkább a Chick Corea Electric Band, Joe Zawinul-féle Weather Riport vagy a Dave Weckl Band képviselte Jazz-Fusion irányzatba sorolható, akik legnagyobb hatást gyakorolták a zenekar vezetőjére, hangszerelőjére,  de az egyes nóták széles spektrumon mozgó zenei irányzatokat foglalnak magukba.

Kormos János (gitár), Romhányi Áron (billentyű), Barabás Tamás (basszusgitár), Elek István (szaxofon) és Szendőfi Péter virtuóz játéka egy különleges zenei fúziót alkot a magyar jazzélet palettáján.

Szólj hozzá!

Címkék: zene esemény koncert buli rendezvény

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr99238854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása