HTML

Friss topikok

BRITNEY SPEARS VISSZATÉRT!

2007.11.16. 22:47 bellini

Új albuma Európában 1. helyen, az USA-ban 2. helyen nyitott az albumeladási listán!

83 millió eladott lemez, hét #1 nemzetközi sláger és számtalan nemzetközi zenei díj után minden idők egyik legsikeresebb popénekesnője, Britney Spears elkészítette ötödik stúdiólemezét, ami a "Blackout" címet kapta. Az október 29-én megjelent vadonatúj lemezen 12 zseniális felvétel kapott helyet.

Az énekesnő új zenei anyagát hatalmas érdeklődés övezi mind a szakmában, mind a rajongók körében. Britney mindig valami rendhagyó dologgal rukkol elő és ez a lemez is kétség kívül szenzációsan sikerült! Erre kiváló bizonyíték, hogy a "Gimme More" című slágerrel indított új album Európában #1 pozícióban startolt a listákon, míg Amerikában a #2 helyen nyitott az albumlistán!

Új album - új sláger
Az új album felvezető dala a "Gimme More", ami szinte debütálása pillanatában sláger lett, azóta is hatalmas sikernek örvend világszerte, hazájában a Billboard lista előkelő #3 helyéig jutott. A kislemezzel Britney a legmagasabb helyezést érte el a slágerlistákon a "Baby One More Time" óta. A tempós szerzemény számtalan más országban is hódít és a rádiós listák élén van, Európában pedig jelenleg #11. A dalhoz készült video kizárólagosan az iTunes portálon volt látható az első napokban, ahol mindössze egy héttel megjelenése után #1 helyezést ért el több mint 179.000 digitális letöltéssel. Magyarországon a VIVA zenecsatorna is letette a voksát a klip mellett: a "Gimme More" klipje itthon a legmagasabb rotációban debütált, jelenleg #10 a VIVA Chart Show-n. Az album első számú producere maga Britney Spears volt, a "Gimme More" produceri munkálatait pedig a slágergyárosként emlegetett Nate "Danja" Hills látta el, aki többek között Nelly Furtadóval, Timbalanddel és sok más hírességgel dolgozott már együtt.

Az album a "Blackout" címet kapta, mely utal a negatív dolgok kizárására és az élet teljes értékű megélésére a lemez friss és dance dalaival. Britney Spears rendkívül aktívan vett részt ötödik stúdióalbuma munkálataiban, első osztályú producerekkel és dalszövegírókkal közreműködve dolgozott azon, hogy egy izgalmas lemez szülessen, mely fejet hajt a múltbeli zenei hatások előtt, de nyitottan fordul a jövő felé is. Az albumon olyan dalok hallhatók, mint "Heaven on Earth", melyet az ígéretes ifjú producerek, Freescha és Kara DioGuardi készítettek, akik Kelly Clarkson "Walk Away" című dalával már bizonyítottak. A "Radar" című felvétel a svéd Bloodshy & Avant duó közreműködésével jött létre, az ő nevükhöz fűződik a Grammy-díj nyertes "Toxic" című 2004-es sláger is. Szintén a két svéd producer neve fémjelzi a - valószínűleg második kislemezként megjelenő - "Piece of Me" című dalt, melyet Britney az őt alaptalanul támadóknak és a bulvársajtó szélsőséges megnyilvánulásainak címez.

BRITNEY SPEARS: BLACKOUT

1. Gimme More
2. Piece of Me
3. Radar
4. Break the Ice
5. Heaven on Earth
6. Get Naked (I Got a Plan)
7. Freakshow
8. Toy Soldier
9. Hot As Ice
10. Ooh Ooh Baby
11. Perfect Lover
12. Why Should Be Sad
   

A lemez megjelenésekor jobbnál jobb kritikákat kapott a szaksajtóban. A híres People magazin szerint a "Gimme More" egyfajta visszatekintés a korábbi kedvenc, Donna Summer "I Feel Love" korszakához. Egy másik magazin a 25 éves énekesnő új albumáról úgy számol be, mint "egy érettebb hangot megütő album", minek bizonyítéka a már korábban említett "Radar" című szám, illetve a sokat emlegetett "Piece of Me" is, mely csípős dalszövegével Britney egyik legvadabb és legszemélyesebb nótája. A Rolling Stone pedig a dalt "ragyogónak" és "fülbemászónak" írja le.

Az album 17 országban a top 10-ben!

Európai albumlista #1
Kalanda #1 (platina)
Írország #1 (arany)
UK, Kanada, Franciaország, Ausztrália, Németország: #1 digitális album
USA, UK, Franciaország, Japán: #2
Ausztrália #3
Svájc, Korea, Görögország #4
Izrael #5
Ausztria, Olaszország, Dánia #6
Új-Zéland #8
Belgium #9
Németország #10
Spanyolország #11
Norvégia #12
Hollandia #14
+ 13 iTunes listán top 10!

Egy szenzációs karrier - áttekintés
Britneyt az eladási mutatói alapján az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (RIAA) az amerikai történelem 8. legeladottabb női művészeként sorolta be. "Blackout" című albumával nagy esélye van arra, hogy újra régi fényében ragyogjon. Ő az elmúlt évtized egyik legtöbb eladott példányszámával rendelkező művésze, debütáló 14-szeres platinalemezével "Baby One More Time" (1999) és az azóta megjelent slágereivel feltámasztotta a popzenét, és azonnal átrendezte a zenei térképet. A mai napig világszerte több mint 83 millió lemezt adott el és állandóan változó, úttörő dallamaival, előre mutató videóival, hatalmas befolyással volt a pop világára.

Többszörös platina státuszú albumaival: "Oops!...I Did It Again" (2000), "Britney" (2001), "In the Zone" (2003), továbbá hét #1 kislemezével és négy egymást követő #1 albumával Britney része annak az egyedi, női előadókból álló szűk tábornak, amely olyan szupersztároknak ad helyet, mint Celine Dion, Mariah Carey vagy Shania Twain. Britney eddigi karrierje során közel 40 zenei díjat gyűjtött be szerte a világban, köztük található számos MTV elismerést, de az egyik legjelentősebb mégis a 2005-ös, a "Toxic"-nak járó Grammy-díj volt.

3 komment

Címkék: média zene celeb hír sztár énekesnő megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr78231659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ntomi 2007.11.17. 08:30:41

Imádom Britney-t! És ez album tényleg szenzációs lett! Mindenkinek tudom ajánlani! És nincs rajta egy olyan szám sem ami nem teszene! Szóval ez lett a legjobb lemeze! A Gimme More pedig fantasztikus! Na szóval sirály az album!!!!!!!!!!

Brit- Brit 2007.11.17. 08:42:45

Hát az album tényleg nagyon jó olyan jó újra hallgatni az olyanszámokat amiken még csak alig száradt meg a CD - nyomda festéke. Az album tényleg nagyon friss jó és olyan fantasztikusra sikerült hogy az már eszméletlen. Pice of me - az nagyon jó de az ohh ohh baby id sirály de amíg felsorolom őket inkább vegyétek meg és győződjetek meg a saját fülletekkel. Hogy BRITNEY VISSZATÉTR!!!!!

Zsoltika14 2008.05.19. 19:07:55

Hát ez így van! BRITNEY VISSZATÉRT! És jobb formájában van, mint valaha! A Blackout-ot pedig egyszerűen imádom! A Gimme More-tól kezdve a Piece of me-n át a Break The Ice-ig, a Radar-ig... és még sorolhatnám mind a 12 slágert! Tényleg érdemes megvenni, senki sem bánja meg, ezt garantálhatom! :)
süti beállítások módosítása