HTML

Friss topikok

12 két animációs film verseng az Oscar elődöntőjében

2007.11.12. 09:03 bellini

Az Amerikai Filmakadémia 12 két animációs filmet választott be a Legjobb Animációs Film kategória elődöntőjébe, az Oscar díjátadáson. A filmek között szerepel a Shrek 3 és a L’ecsó is.

Nagy lesz a verseny a 2008-as Oscar díjátadás Legjobb Animációs Film kategóriájában. Az Amerikai Filmakadémia 12 rajzfilmet választott az elődöntőbe, a végső filmek listája január 22-én derül ki. A filmakadémia munkatársai szerint ha összegyűlt volna 16 filmalkotás, akkor a végső megmérettetésen 5 alkotás került volna be a versenyre. Ez azonban eddig csak hétszer fordult elő az Oscar díjátadás történetében.

Az animációs filmek között világhírű alkotások is szerepelnek, de vannak kimondottan művészi és kevésbé ismert filmek is. A jelöltek között szerepel a The Simpsons, a L’ecsó, a Shrek 3 és a Bee Movie is.

A filmek között egy igencsak ismeretlen alkotás is jelölést kapott. Michael Arias Tekkonkinkreet című alkotása egy japán népmesére alapszik.

Az alkotások közül hármat még be sem mutattak Los Angelesben: Persepolis, Alvin and the Chipmunks és a Beowulf.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: film esemény rendezvény fesztívál díjátadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr24226112

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása