HTML

Friss topikok

BODÓ BÉLA: BRUMI MACKÓVÁROSBAN - BALÓ JÚLIÁVAL

2007.11.08. 18:48 bellini

Csodálatos kalandozás gyermekkorunk színhelyére, remek karakterek kíséretében! Az aranyos medvebocs nem mindennapi kalandjai az egész család számára!

A mackó-világirodalom legkedvesebb és legnépszerűbb könyvei közül a BRUMI-kötetek az elsők között költöznek a kisgyermekek szívébe, gondolataiba. Miközben a medvebocsbarátok izgalmas kalandjaikat élik meg; a gyerkőc hallgatók figyelmét teljesen lekötve segítenek a mindennapi érzelmek, indulatok világában is eligazodni. A kicsik életre szóló barátságot kötnek Brumi mackóval, s barátaival!

Az alkotók igazi mackóbarát médiaszemélyiséget kértek
fel, hogy az időtálló, eredeti mese-regénnyel a mai
gyerekeket is elvarázsolják. A kicsik - szüleikkel
együtt - brutális videójátékok, filmek helyett a figyelmet
megragadó, remek humorú Brumi dupla CD-t hallgat-
hatják!

"Kislányként találkoztam vele először, majd felnőttként elevenítettem fel ismét a barátságunkat. Vele vesztegettem meg a közvetlen családomban élő nyolc gyereket. Fiúkat,
lányokat. A legkisebb egy éves, a legnagyobb már tizenkilenc.

Az akciót általában három és fél éves korukban indítottam. Most, a kisebbeknél már önműködő. Magnóra olvastam fel a mackó-világirodalom legkedvesebb és legnépszerűbb könyvei közé tartozó BRUMI - köteteket, s amikor a legnagyobb volt a ricsaj, a veszekedés, amikor már nem tudtam mit kitalálni: bekapcsoltam a készüléket. Rögtön csend lett. Miközben a medvebocs barátok izgalmas kalandjait hallgatták: rajzolgattak, festegettek. Számítógép, televízió eszükbe sem jutott! Amikor az elsőszülött fiúcska manduláját vették ki , egyetlen kérése volt szüleitől: vigyék be hozzá Brumit - a kórterembe. A többi kis, beteg lurkó szívébe is beköltöztek a mackó történetek.

Bodó Béla, a könyv írója rajongott a gyerekekért, noha neki nem voltak. Újságíróként egyszer, egyetlen nyomdahiba miatt háromnegyed éves börtön büntetésre ítélték. A Népszava ügyeletes szerkesztőjeként érte a hír: meghalt Sztálin. Valami oknál fogva, véletlenül ez így jelent meg az újság címoldalán: 'Mély megrendeléssel fogadtuk Sztálin elvtárs halálát.'

Személyesen is ismertük őt, ugyanis édesapám munkatársa volt az 1956.december 24-én induló első, magyar bulvárlapnál, az Esti Hírlapnál. Nem akármilyen lap volt ez akkor! Remenyik Zsigmond írt oda tárcákat, s Kellér Dezső testvére, Kellér Andor - aki többek közt a Bal négyes páholy című regényt írta - volt az olvasószerkesztő. Bodó Béla pedig a másik olvasószerkesztő. A papám pedig a főszerkesztő. A szakma legkiválóbbjai írták az újságot.

A mi családunkban pedig születtek a gyerekek. Három összesen. És emlékszem, amikor később, kislányként felvettem a telefont, ezt hallottam: 'Halló, itt az öreg medve'. És ez a kedves-drága Medve bácsi így dedikálta az egyik Brumi kötetét: 'a gyerekeknek, hogy szeressenek engem'.

A magnókazetta már meglehetősen elnyűtt. Most dupla CD-n jelenik meg a 'Brumi mackóvárosban'! A gyerekeknek..."

Baló Júlia

A médiaszemélyiségről:
Baló Júlia

Fogl.: televíziós műsorvezető, szerkesztő, riporter, forgatókönyvíró, újságíró;

Végz.: ELTE BTK angol nyelv és irodalom szak, MÚOSZ Újságíró Isk.;

SzÉ.. Film Színház Muzsika szerk. munkatárs éveken át, majd 1989 után több magazin főmunkatársa, rovatvezetője. MTV-ben műsorvezető, forgatókönyvíró, szerkesztőriporter;

Legfontosabb mélyinterjúi: a hazai művészkiválóságok mellett többnyire olyan külföldi hírességekkel, világsztárokkal, akikkel - rajta kívül - magyar riportereknek azóta sem sikerült;

TV-sorozatai: Színház, Forgatás közben, Sztárportrék, Hollywoodi interjúk, Púder, Duett, Éjszakai telefon, Interjú, Piknik,Nyugtató;

Portré-interjúfilmjei(szerkesztő, riporter, rendező): többek között Richard Burton, Anthony Perkins, Richard Gere, Liv Ullmann, Michael York, Omar Sharif, David Hemmings, Gregory Peck, Jack Lemmon, Julia Migenes, Max von Sydow, Arnold Schwarzenegger, Neil Simon...

Filmszerep: (többek között) Ez van Azarel - női főszerep.

Könyvei: Forgatás közben, Sztárinterjúk, Hollywoodi interjúk és európai legendák, Rejtély, Interjúk világsztárokkal, Harcos szerzetes.

Az íróról:
Bodó Béla, írói álneve Frank L. Packard

(Bp., 1903. júl. 15. - Bp., 1970. okt. 12.): újságíró író. Pályáját 1926-ban a Pesti Naplónál kezdte. Színes, mozgalmas riportjai és tárcái 1940-ig jelentek meg a lapban. 1945-48-ban a Szabad Népnél dolgozott, majd a Dolgozók Világlapját, később a Magyar Napot szerkesytette. Három évig a Népszava nyomdai szerkesztője volt. Dolgozott al a Nők Lapjánál, majd nyugdíjazásáig az Esti Hírlap olvasószerkesztője.

Brumi-könyvei - Brumi mackóvárosban, Brumi újabb kalandjai, Brumi az iskolában, Brumi a Balatonon, Brumi, mint detektív - igazi sikert arattak.

Szólj hozzá!

Címkék: média esemény magyar hír

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr11222690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása