HTML

Friss topikok

Oscar-díjra nevezik az 56 csepp vér című musicalt

2007.11.07. 18:59 bellini

Oscar-díjra nevezik az 56 csepp vér című rockmusicalt az alkotók - jelentette be Bokor Attila, a film rendezője szerdán Budapesten, mielőtt átvette a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál idei közönségdíját, a Michael Curtiz-elismerést. Bokor Attila a sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepségen, alkotótársai jelenlétében elmondta: bár Magyarország hivatalos nevezése Pálfi György Taxidermia című munkája, a szabályok szerint az a film, amelyet egy héten át vetítenek az Egyesült Államokban (a musical október 26. és november 2. között volt látható), jogosult az Oscar-nevezésre.
 
Az 56 csepp vér című filmet valószínűleg a musical kategóriában indítják, de a legjobb külföldi munkák között és az alkotói kategóriák mindegyikében nevezhetik - tette hozzá.

 A rockmusical ősbemutatója április 12-én volt Budapesten. A "Rómeó és Júlia" történet az 1956-os forradalom idején játszódik. A forgatókönyvet Pintér Tamás ötlete, Horváth Péter színműve alapján Bokor Attila és Réz András írta. A zene Mihály Tamás, az Omega együttes tagjának munkája, a filmet Szalai András fényképezte. A főszerepet az azóta elhunyt Kaszás Attila, valamint Palcsó Tamás, Veres Mónika és Alföldi Róbert alakítja. Pintér Tamás, a film ötletgazdája közölte: a musical akciójeleneteit benevezték a kaszkadőrök "Oscar-díjára" (Taurus World Stunt Award).

Bokor Attila az MTI-nek a helyszínen úgy nyilatkozott: a közönségsikert abban látja, hogy jó a zene, és mindenki minőségi munkát végzett a maga területén. Fontosnak nevezte a történetmesélést, és rámutatott arra, hogy munkájuk szerkezetét tekintve más, mint a magyar filmek általában.

Forrás: MTI

Szólj hozzá!

Címkék: média film magyar hír

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr63221628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása