HTML

Friss topikok

Szakított Matyi és a Hegedűs! - Feloszlik a népszerű mulatós formáció?

2007.10.31. 00:36 bellini

Nagyjából 5 évnyi munka után befejezte a Matyi és a Hegedűs produkcióban való részvételét Dömötör Balázs, a Hegedűs, aki viccesen  így indokolta a szakítást:  - Sajnos eltörött a hegedűm, és nincs pénzem újra. Utánajártunk, hogy mi is áll a háttérben. Sok megdöbbentő részlet mellett azt is megtudtuk, hogy a produkció működik tovább, de a hegedűket ezentúl más fogja mozgásba hozni a színpadon.

Szeptember 5-én töltöttem be a 28. évemet, úgy érzem hogy kiöregedtem ebből a szerepből. Hamarosan nősülök, családot szeretnék, továbbá a családi vállalkozásunkat próbálom egyengetni (www.vorosmartyapartman.hu) és ami még fontos: most nyelvvizgáztam, és hamarosan lediplomázok mint informatikus mérnök - mondta lapunknak Balázs..

Távoli tájak, többszázezer kilométer út, sokszor életüket kockáztatva, hogy odaérjenek egyik helyről a másikra. Jártak többek közt New Yorkban, Görögországban is. Matyival békében váltak el, de producereik nem örültek a szakításnak. Egyik producere megígérte, hogy mindenben keresztbe fog tenni, amiben tud.

Nem kapott egy fillért sem - a több mint százezer lemezből!


- Megítélésem szerint ritka az ilyen hosszú ideig működő mesterséges produkció - mint a Matyi és a Hegedűs. A produkcióhoz nem sok közöm volt, csak egy mellékszereplő voltam benne. Saját dalaim - melyek jelenleg is fent vannak a Mahasz játszási listáin, és más produkciók lemezein, nem kerülhettek Matyi és a Hegedűs lemezre, lemezeladásból nem kaptam egy fillért sem (több mint 100.000 eladott példány!) - tette hozzá az egykori Hegedűs.

- Az igaz, hogy nem is tettem hozzá a lemezhez semmit, kizárólag a külsőmet, és a színpadi tevékenységemet - a nyilvános tv-felvételekhez, fellépésekhez. Álláspontom szerint ez is sokat számít az eladásban. A hegedűsávokat egy idősebb képzett hegedűssel hegedültettük fel, de ha valaki rákérdezett, bármelyik fellépés előtt vagy után eljátszottam a dalát hegedűn. Azt már nem figyelték, hogy nem olyan variáltan, mint a lemezen található virtuóz hegedű. Ez így lett kitalálva. Producereim zsebébe rengeteg pénzt tettem, hülyét csináltam magamból a fellépéseken, forgatásokon, próbáltam így eladni a produkciót. A dolgom az volt, hogy lendületbe hozzam a közönséget.

A legújabb világslágeren dolgozik

Balázsnak rengeteg stúdiómunka van a háta mögött, sok-sok produkció zenei anyagát készítette el az elmúlt 5 évben ( www.truesound.hu). Jelenleg több színpadi felkérése van producerektől:

- Szerepelhetnék több produkcióba is, de még várom az igazit, amire tényleg megéri időt ráfordítani, továbbá a jelenleg a legújabb világslágerek megalkotásán fáradozom.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr41213802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klara 2007.11.12. 00:27:22

Szerettuk volna meghivni Kanadaba ezt a ket fiut. Hol tudnank veluk kapcsolatba jonni?

Mulató 2008.04.18. 12:32:45

Végre!!! Gratulálok Balázsnak! Végre Ő is felismerte a produkció nevetséges és groteszk jellegét! Azért kellett a produkcióba még egy ember, hogy jobban hasonlítsanak Mc Hawer és Tekknőre, akik a műfaj igazi királyai!
Az exHegedűs Balázs sokkal profibb zenei szinten, mint ez a mű és utánzat produkció volt!
Sok sikert a jövőben!

Balage54 2011.04.11. 02:34:59

@klara: Klara: Balázst eléred az info@truesound.hu címen, vagy a www.domotorbalazs.hu weblapon. Üdvözlet!
süti beállítások módosítása