HTML

Friss topikok

TRANZIDENT & PETER DUBS: Átütő siker lett a nemzetközi megjelenés

2007.10.25. 23:57 bellini

Már több mint 100 nemzetközi zeneáruházban kapható Tranzident és Peter Dubs "DRIFT / PERFECT MIND" című kislemeze. A single a megjelenést követő 10. napon az angol Juno Records-on a trance kategóriában a 2. (!), a minden stílust összesítő kislemez eladási listán pedig a 38. helyen szerepelt.

Ez nemcsak hazai szemmel, de nemzetközi szinten is tekintélyt érdemlő, hiszen a világ leghíresebb DJ/producereinek dalai szerepelnek az eladási charton. A legnépszerűbb amerikai zeneáruházban, az Apple iTunes Store-on pedig mindeközben "maximum popularity" jelölés látható a "Drift" című szerezmény mellett.

Tranzident kiadójának, a SONAR ECLIPSE RECORDINGS-nak sorrendben második megjelenése megvásárolható a világ számos digitális zeneáruházában, például: iTunes, Junorecords, Ministry of Sound Download Store, Trackitdown, 3beatdigital, DJTunes, DJDownload, 7digital, Napster, AOL, Amazon letöltőoldalain.

"A lemezpiac folyamatos hanyatlása mellett fokozatosan a digitális legális megjelenések veszik át a domináns szerepet elsősorban az öreg kontinens nyugatabbik felén, Japánban és a tengerentúlon. Egyre inkább a pénzért megvásárolható mp3-letöltések váltják fel a CD-eladásokat, és ez különösen jellemző az elektronikus zenei piacra. A kezdeti külföldi sikerektől felbuzdulva döntöttem úgy, hogy felmérem a digitális zeneáruházak szerepét, és célzottan leszerződök nemcsak a piacvezetőkkel, hanem a lokális - az adott országban fontos szerepet játszó - kisebb áruházakkal és tartalomszolgáltatókkal is. Így jöttek létre a szerződések a 100 boltnál is többet felölelő disztribútor hálózattal, ahol a kiadványaimat terjesztem világszerte. Az elmúlt 4-5 hónap munkájának első gyümölcse az október 11-én megjelent 'Drift/Perect Mind' kislemezünk, mely az angol piacvezető Juno Download zeneáruházban 1 hét alatt a TOP3-ba került a trance kislemez eladási charton" - mesél a sikerekről Tranzident.

"Nagy örömmel tölt el, hogy a megjelenést megelőzően már számos sikert magának tudó single révbe ért, és a világon szinte bárhol elérhetővé vált; megtörvén az utat a Sonar Eclipse Recordings további megjelenéseinek. Hazánk kimagasló tehetségeit tudtam leszerződtetni a kiadóhoz (pl. Peter Dubs, Cosmoproletar, Daniel Pea, Orange Project), zenéik a nemzetközi élvonallal is felveszik a versenyt, és még ebben az évben 4 kislemez lát napvilágot. Hihetetlen volt számomra, amikor Armin Van Buuren három egymást követő rádióműsorában felkonferálta a dalunkat, ami megnyerte a "Future Favourite" címet, és ennek következtében a nemzetközi top DJ-k és producerek közül többen is felvették a kapcsolatot velünk, és kérték el a 'Drift'-et (pl. Menno De Jong, Airbase, Matt Darey vagy Dave202). Azt gondoltam, ennél több nem is jöhetne, de jött :) A dán Daniel Kandi - akit eddig csak a listák éléről ismertem - elkérte a 'Drift' sávjait, és remixet készített belőle. Vagy említhetem a svájci DJ-t, Dave202-t, aki a 'Mainstation Live 2007' mixalbumára licenszelte a dalunkat, ami augusztus végén meg is jelent az említett CD-n. Mindezek után nem szabad hátra dőlni, sőt a java csak most kezdődik!" - nyilatkozta Tranzident az új kislemez és kiadójának külföldi eredményeiről.

Armin van Buuren, a világ jelenlegi leghíresebb és legközkedveltebb trance DJ-je, 2006-ban a DJ Mag népszerűségi listáján Tiestót megelőzve a 2. helyen állt. Rádióműsora, az "A State of Trance" (ASOT) a világ legnépszerűbb elektronikus zenei rádió show-ja, közel 3 millió ember hallgatja az USA-tól Ausztráliáig, 2004-ben az "Év Dance Rádióműsora" díjjal jutalmazták a Miami Winter Festivalon. Már az is megtiszteltetés egy zenésznek, ha helyet kaphat műve a show-ban. Tranzident és Peter Dubs "Drift" című szerzeménye 3 egymást követő héten is szerepelt a műsorban, Armin van Buuren konferálta fel a dalt mindháromszor. A harmadik alkalommal (ASOT 278. epizód) pedig elhangzott a híres szignál (Future Favourite), amikor is a "Drift" elnyerte a közönség kedvence díjat. Armin azt is elmondja, milyen sokan szavaztak a két magyar producer dalára.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: zene sztárok celebek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr84208405

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Haga clic en la siguiente página 2017.12.08. 18:36:47

Az 5 legfontosabb találmány a setét középkorból - Szabadalmi blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása