HTML

Friss topikok

Magyar fotós kapta a BBC díját

2007.10.24. 23:50 bellini

Máté Bence, 22 éves pusztaszeri természetfotós kapta a BBC természetfotós világpályázatának Eric Hosking-díját, amelyet a legjobb sorozatért ítél oda a nemzetközi zsűri a 26 évnél fiatalabb pályázók kategóriájában. A díjat szerdán adták át a londoni Természetrajzi Múzeumban.

Mintegy 60 országból több mint 32 ezer fotó érkezett a pályázatra, amelyet a BBC Wildlife Magazine és a londoni Természettudományi Múzeum közösen szervezett, és a Shell cég szponzorált.

Máté Bence hét éve megszakítás nélkül szerepel a díjazottak között. Két éve is ő vehette át az Eric Hosking-díjat, 2002-ben pedig Az év ifjú természetfotósa világcímet nyerte el - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A fiatal természetfotós hat képe szerepel a legjobb nemzetközi természetfotókat tartalmazó albumban, amely a napokban kerül forgalomba Az év természetfotói 2007. címmel.

Forrás: MTI

Szólj hozzá!

Címkék: blog esemény magyar hír

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr17206648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása