HTML

Friss topikok

Indiában klipet forgatott az Imago Mundi

2007.10.07. 19:43 bellini

A „Szőlő” című dalunk Indiában született, a fő szólamok és hangszerek feljátszása is ott történt, helyi zenészek közreműködésével. A dal szövegét, már itthon, Bornai Tibor írta. A szám végleges formáját Jamie Winchester zenei producer közreműködésével nyerte el. A dalról készült videoklip forgatása is több helyszínen történt: Indiában, továbbá a Balaton-melléki borvidéken, valamint Budapesten. A klip rendezője Valachi Attila, operatőre pedig Mayer Zoltán.

 

Énekesnőnk, Pénzes Matild, és gitárosunk Veress Gábor,  Jeszenszky István, az ismert spirituális zenész jóvoltából jutottak el Dél-India művészeti-kulturális központjába, Kerala államba. István tíz éven át tanult zenét Indiában, így jól ismeri a helyi szokásokat, sok barátja van, köztük művészek is. Matild és Gábor általa ismerkedtek meg Shamalával, a cochin-i Dharani-school tradicionális tánc és zeneiskola vezetőjével. A művészeti iskolában belekóstolhattak a karnatikus zene és énektechnika rejtelmeibe. A találkozásból barátság lett. Shamala több fellépést is szervezett a magyar zenészeknek, többek között a helyi Rotary klubban, ahol magyar dalokat és népdal-feldolgozásokat játszottak, nagy sikerrel. Segítségével egy professzionális helyi stúdió tulajdonosával és Kerala több kiváló zenészével is megismerkedtek. A stúdióban közösen rögzített dalok közül itthon elsőként a „Szőlő” készült el és kerül közönség elé. A „Szőlő” egy teljesen európai dal, melybe a tabla és a bambuszfuvolák varázsolnak keleti hangulatot, amit a klipben az Indiában készített képanyag is erősít.

A szőlő, mint szimbólum azt a folyamatot tükrözi, ahogy a gyümölcs borrá válik, és ahogy érik az ember is, ha szellemi úton jár. A helyszínek és a zenei eszközök megválasztásával  is ezt a mondanivalót szerettük volna  kifejezni.

Szólj hozzá!

Címkék: zene magyar énekes énekesek együttesek énekesnő megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr39189327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása