HTML

Friss topikok

Budavári Pálinka – és Kolbászfesztivál: Rövid ital, hosszú kolbász, az a jó

2007.10.02. 14:32 bellini

2007-ben már második alkalommal kóstolhatjuk meg a világhírű magyar pálinkákat, és az ízélményeket fokozva idén egy másik hungarikumnak számító hazai termék is megjelenik a kiállítók közt.
A legkiválóbb magyar kolbászkészítők a fesztiválra igazi különlegességekkel várják az ínyenceket. 

Az első Pálinka - és Kolbászfesztiválnak a főváros talán legszebb helyszíne a Budai Várnegyed Savoya terasza ad otthont. A Magyar Pálinka Marketing Kht. a hungarikumok igazi értékére szeretné felhívni a figyelmet, céljuk nemcsak a hagyományőrzés, hanem ezek megismertetése a magyar és a külföldi látogatókkal. A korábbi pálinkafesztiválokhoz hasonlóan idén is nagy volt az érdeklődés a gyártók között, a szervezők azonban a hely szűke miatt kénytelenek voltak limitálni a létszámot, így kizárólag a legjobb tizenöt pálinkafőzde és a legkülönlegesebb tíz kolbászkészítő mutathatja be portékáit.

A korábbi fesztiválok alkalmával már megismerkedhettünk a magyarországi eredetvédett pálinkákkal, így például a Békési szilvapálinkával vagy a Kecskeméti barackpálinkával. Idén egy új kezdeményezésnek, a „Magyar Pálinka Védjegy” bevezetésének lehetünk tanúi. A kiállítók különös hangsúlyt fektetnek a pálinkák megkülönböztetésére a hasonló szeszesitaloktól, és szívesen látják el vásárlási és fogyasztási tanácsokkal a gasztronómia szerelmeseit.

 

A rendezvény főszervezője arra hívja fel mindenki figyelmét, hogy napjainkban nagyon sok megtévesztő elnevezéssel találkozhat a fogyasztó. Aki azonban ellátogat erre a háromnapos rendezvényre, megtudhatja, hogy miből készül az igazi kolbász, milyen fűszereket használnak a csabai és milyeneket a gyulai kolbászok készítői, illetve arra is választ kaphat, miként különböztetheti meg az eredeti jó minőségű húskészítményeket. De bizonyára olyanok is lesznek, akiket inkább a kolbászok ízvilága csábít el a rendezvényre, és élnek majd a magyar közmondással: „Rövid beszéd, hosszú kolbász az a jó.”

A gasztronómiai élményeken túl számos zenei rendezvény biztosítja majd a fesztiváli hangulatot.

A zenei programban idén az utcazenéé lesz a főszerep. Ám koncertet ad a Váczi Eszter és Palya Bea is.

Mindennap a Veszprémi Utcazenei Kavalkád legjobb fellépői, szakmai- és közönségdíjas zenekarai szórakoztatják a Budavári Pálinka – és Kolbászfesztivál résztvevőit.

Esti programok a nagyszínpadon:

Október 5. péntek     Váczi Eszter és a Szörp

                             Cool Miners

Október 6. szombat   Vujicsics

                             Sündörgő Zenekar

                             Palya Bea

Október 7. vasárnap  Utcazene reggeltől estig

 

Helyszín: Budai Várnegyed Savoya terasz

Időpont: 2007. október 5-7.

Hivatalos megnyitó: 2007. október 5.

Szólj hozzá!

Címkék: blog esemény magyar hír buli rendezvény

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr93183553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása