HTML

Friss topikok

MEGJELENT BRUCE SPRINGSTEEN VADONATÚJ ALBUMA "MAGIC" CÍMMEL!

2007.10.01. 21:35 bellini

Bruce Springsteen és az E Street Band újra együtt zenélnek! A rockzene legendás "főnöke" - ahogy mindenki emlegeti: The Boss - 2007. október 1-jén "Magic" címmel vadonatúj stúdiólemezzel jelentkezett. Az új rockalbum hamisítatlan Bruce Springsteen-hangzással, köztük az elsőként kislemezen megjelent "Radio Nowhere" című slágerrel újra elvarázsolja a zenész rajongóit!

Springsteen muzsikája reneszánszát éli. Erre a legjobb bizonyíték, hogy az utolsó E Street Banddel készített stúdióalbuma ("The Rising", 2002) óta kiadott speciális kiadványai ("Devils & Dust" vagy a Bob Segerrel közösen készített tavalyi "We Shall Overcome") a csökkenő eladásokat produkáló CD-piacon növekvő példányszámokat hoztak Springsteennek hazánkban is. Az új, "Magic" című lemezre került dalok kiválasztásában Brendan O'Brien segédkezett, aki a "Devils & Dust" lemeze producere is volt.

Az E Street Banddel kiegészülő Bruce Springsteen augusztus utolsó napjaiban jelentette be a "Magic Tour"-t, ami a 2002-2003-as legutóbbi közös turnéjuk óta a várva várt első alkalom, hogy ismét egy színpadon álljon a zene nagyfőnöke és zenekara. A vérbeli klasszikus rockzenei koncertekre pillanatok alatt keltek el a jegyek! A 38 állomásos turné amerikai helyszíneken indult útjára szeptember 24-én, majd november végétől közel egy hónapon keresztül európai állomásokkal folytatódik, s december 19-én Londonban az O2 Arenában fejeződik be.

A "Magic" megjelenését megelőző on-line kampány - amely során a "Radio Nowhere" című dalt ingyenesen lehetett letölteni - hihetetlen sikeres volt, világszerte több mint 800.000-en töltötték le a felvételt! Ebből a szerzeményből készült az album első kislemeze és videoklipje is. A "Radio Nowhere" a rock & roll gyökerekhez tér vissza, a legklasszikusabb Springsteen hangzást idézve. A dal #3 a norvég rádiós listán, Top 30-ban van Angliában és Írországban, Top 50-ben van Japánban és Olaszországban, Top 60-ban Németországban és Svédországban az európai rádiós listán már #51!

A Bruce Springsteennel hosszú évek óta dolgozó menedzser, Jon Landau így nyilatkozott a zenész aktuális teljesítményéről: "A 'Magic' egy lendületes, átütő rock CD hihetetlenül jó zenei anyaggal és szokás szerint rendkívül sok és tartalmas mondanivalóval. A mindeközben roppantul szórakoztató lemez kétségtelenül a legjobb a Bruce és Brendan O'Brien közös munkáját dicsérő eddig három anyag közül. A 'Magic' kreatív munkakapcsolatuk csúcsa!"

Amikor Springsteen leült New Jersey-ben levő otthonában O'Briennel, hogy játsszanak pár dalt, még nem tudták, hogy szólóalbumot készítenek vagy az E Street Banddel közös zenekari lemezt. Az első demók elkészítése során máris olyan energikus, erőteljes nóták születtek, amelyek épp megfeleltek a zenekari lemez koncepciónak.

Az első kislemezdaltól ("Radio Nowhere") kezdve a "Tenth Avenue Freeze-Out"-on és a "Livin' in the Future" című szerzeményen keresztül Springsteen folyamatosan pörgeti a zenei anyag hangulatát. Csak a politikai tartalmú és háborúellenes "Last to Die", "Long Walk Home" és "Devil's Arcade" című daloknál vesz vissza a tempóból. Ugyanez érezhető a "Terry's Song" esetében, amit Springsteen júliusban elhunyt asszisztensének, Terry Magovernnek a temetésére írt a zenész, s az utolsó pillanatban még épp felkerült a lemezre ez a dal is. Így válik igazán teljessé a 11+1 trackből álló "Magic", ami kétség kívül arra hivatott, hogy - címével és zenéjével egyaránt - elvarázsolja Bruce Springsteen rajongóit, s a klasszikus, dallamos rockzene kedvelőit világszerte.

BRUCE SPRINGSTEEN - MAGIC

1. Radio Nowhere
2. You'll Be Comin' Down
3. Livin' in the Future
4. Your Own Worst Enemy
5. Gypsy Biker
6. Girls in Their Summer Clothes
7. I'll Work for Your Love
8. Magic
9. Last to Die
10. Long Walk Home
11. Devil's Arcade
+1: Terry's Song

Szólj hozzá!

Címkék: média zene celeb énekes sztár megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr71182934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása