HTML

Friss topikok

RETRO DISCO STARS – VIDEO COLLECTION

2007.09.23. 17:30 bellini

A manapság is nagyon divatos retro DISCO sztárok és dalaik a 80-as évekből ezúttal DVD-n


A Retro Media kiadó útjára indítja maximálisan hiánypótló sorozatát a honi zenei DVD piacon! A sorozat szerkesztője Hargittay Gábor, aki már számos korábbi válogatás lemez („Retro Disco Koktél”, „Nekünk
80”, „Club 80”..) és kiadvány („Nagy Olasz Slágeralbum”) producere. Nevéhez fűződik a budapesti teltházas Fancy koncert is, amelynek képanyagai rákerültek a német diszkósztár legújabb DVD-jére.

Ez a kollekció minden korosztálynak élmény, hiszen az idő igazolta ezen előadók munkáit.

Sőt, és talán a legfontosabb: a sorozat minden darabja egységes, kedvező áron kerül a boltok polcaira!

Retro Disco Stars – Video Collection Vol 1.

THE TWINS: LIVE IN SWEDEN (megjelent)

A legendás TWINS együttes nemrég rögzített 25 éves (!) jubileumi koncertjük több, mint 100 perces anyaga a sorozat első darabja. A DVD nagy siker volt, főleg Németországban, de Európa más országaiban is. Az együttes nevét szinte mindenki ismeri, elég hacsak a „Ballett Dancer” c. felvételt említjük meg. Természetesen az elmúlt 20 évben számos slágerük született. A korongon 17 felvétel kapott helyet, sőt látható egy extra bonus film is „Journey To Sweden” címmel. Mindezek mellett a kiadványt angol és német nyelven illetve felirattal is nézhetjük.

Műsoridő: 81+25 perc

Dolby Digital 5.1 és 2.0

PAL 16:9

Felirat: angol / német

Az  együttesről:

1980-ban két német fiatal, Sven Dohrow és Ronny Schreinzer eldöntötte, hogy együttest alapít, amelyben fontos szerepet játsztik a szintetizátor, a gitár és a dobok különböző elegye. A kezdetekben a bandát olyan előadók zenéi inspiráltrák mint Gary Numan, az OMD és Depeche Mode. Az együttes nevét az angol „iker” szóból merítettékl, mert tetszett nekik, jól hangzik és sokáig azt hitték az emberek, hogy a két srác ikertesó pedig nem. Mindezek mellett szinte mindent ők csináltak ami a zenét illeti: zeneszerzés, szövegírás és producerkedés.

Az első kislemez, a „The Desert Place” egy igazi dancefloor dal amely a németországi slágerlisták mellett még az USA Billboard Dance listájára is eljutott, igaz ennek a felvételnek a hosszabb változata. A nagy Európai áttörést, amely Olaszországban is jelentős volt a „Face To Face” c. dal érte jelentette, Olaszországban a legjobb eladást produkálta 1983-ban. A két srác közben egy élő turnén dolgozott mert nem akartak úgynevezett „egylemezes” együttesként szerepelni a pop történelemben. Így hát egész Európát bejárták öttagú zenekarral kiegészülve.

1987-ben pedig megjelent a „Hold On To Your Dreams” c. album, amelyet még az egykori Szovjetunióban is bemutattak, koncertek voltak Moszkvában és Leningrádban is csaknem 120 ezer (!) ember előtt!

A fellépések után a srácok pihenőt tartottak és stúdióba vonultak, 1991-ben visszatértek, ekkor jelent meg remix albumuk „The ClassicsRemixed” címmel. A CD sikere egyedülálló volt, ami arra ösztönözte őket, hogy új albumot dobjanak piacra. Az új korong a „The Impossible Dream” nevet kapta. Az erről kimásolt „Tonight” c. kislemez minden korábbi elképzelést felülmúlt. 1994-ben jelent meg a csapat best of lemeze „12inch Classics” címmel, melyen a legjobb dalok kaptak helyet méghozzá – speciális – hosszabb és remixelt verziókban. Ebben az évben a németországi turnék mellett Európa más országaiban is felléptek.

Csaknem 13 (!) év után a The Twins csapat ismét alkot, a „nagyfiúk” új anyagon dolgoznak a régi stúdióban.

Retro Disco Stars – Video Collection Vol 2

FANCY: THE VIDEO COLLECTION   (2007. október 10.)

A sorozat második darabja, a nálunk nemrég fergeteges hangulatú és teltházas bulit adó diszkókirály, FANCY videoklipjeit összesíti. A német sztár nevét a világon mindenhol ismerik, nemcsak, saját munkái, hanem produceri munkássága miatt is, mert olyan nevekkel dolgozott mint a Pet Shop Boys, Koto, Scotch..stb.

Kilenc alkalommal szerepelt a német Top 20-ban, háromszor az amerikai Billboard Dance listáján (!), és itthon is közkedvelt egyik hatalmas slágere a „Bolero” 1986-ban hat teljes hónapig vezette a spanyol eladási listát. „Flames Of Love” vagy a jellegzetes „Slice Me Nice” c. slágerét is mindenki ismeri és a mai napig több hazai rádió műsorán is szerepel.  18 millió (!) eladott lemezzel a háta mögött most a Best Of -ként összeállított egyetlen DVD-je is végre hozzáférhető Kelet-Európai területeken hivatalosan is, így hazánkban, a már említett hatalmas sikerekekkel, valamint további nagy slágereivel, exkluzív kivitelben.

Extra bonusként fotógalériával kiegészítve a budapesti koncertjéről, mely a rajongókat és leendő rajongókat is a DVD megvásárlására csábítja majd! A DVD-n 11 videoklip kapott helyet.

Mindezek mellett Fancy már dolgozik legújabb lemezén is, amely várhatóan 2007 végén / 2008 elején készül el a már jól megszokott Fancy stílus mellett a mai kor hangzásának megfelelően.

A kollekció harmadik darabja ismét egy itthon is mai napig imádott világsztár, C.C.Catch DVD-je lesz még idén!

Szólj hozzá!

Címkék: média zene buli party megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr50174356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása