HTML

Friss topikok

Sean Kingston dala a Született Feleségeket is beindítja

2007.09.21. 17:54 bellini

A mindössze 17 éves Sean Kingston, eredeti nevén Kisean Anderson Miamiban született, Jamaicában nevelkedett és Los Angelesben kezdett énekelni. Nagybátyja a híres reggae zenész, Buju Banton, nagyapja pedig a legendás jamaikai producer, Jack Ruby, aki egykoron Bob Marley produceri feladatait látta el. A "Beautiful Girls" című világslágerhez vezető út azonban ennél sokkal hosszabb volt Sean Kingston számára...

Az ifjú énekes és dalszövegíró egy éve még szinte hontalan volt, egy hétig egy buszmegállóban aludt. Seant végül egyik nagynénje fogadta be. Később Los Angelesbe utazott, hogy idősebbik bátyjával éljen. Jó döntés volt. Pár hónapra rá ugyanis "Beautiful Girls" (Gyönyörű lányok) című első kislemezével azonnal berobbant a köztudatba. Nevével fémjelzett debütáló albuma hazánkban szeptember 17-én látott napvilágot!

Meseszerű sikersztori
Sean egyik délután gondolt egyet, és a MySpace portálon megnézte a híres rap producer, Dr. Dre profilját, amikor rátalált egy másik producerre, J.R. Rotemre, aki egyébként 50 Centet és a The Game bandát is segítette. J.R. épp művészeket keresett induló, Beluga Heights nevű lemezkiadójához. Sean küldött neki egy hanganyagot, de válasz nem érkezett.

Ezt követően addig próbálkozott, míg a producer megenyhült, és hajlandó volt meghallgatni Seant élőben is. J.R. azonnal érezte, hogy Sean különleges; a fiatal srác annyira lenyűgözte a producert, hogy még aznap vezető művészként szerződtette. Seannak tehát lehetősége nyílt álma teljesítéséhez. J.R. azóta az album producere lett, de a fiú inkább tekinti testvérének, mint munkatársának. "Az életem azóta teljesen megváltozott"- meséli Sean.

A siker garanciája például az, hogy a "Beautiful Girls" című dallal promotálták a Született Feleségek legújabb évadját, sőt, készült is egy olyan videoklip is, melyben az eredeti Sean Kingston-klip képei és a sorozat jelenetei váltják egymást. Sean mindeközben az ősz folyamán két világsztárral is együtt turnézik: Gwen Stefani turnéján egyes amerikai városokban lép fel az énekesnő előtt, Beyoncéval pedig Kanadában turnézik együtt a fiatal énekes.

A dal története
A "Beautiful Girls" klipjét Los Angelesben forgatták a híres Johnie's Coffee Shop előtt. Hogy honnan jött a dal ötlete, azt Sean maga meséli el: "Egyik este meghallottam a 'Stand by Me" című slágert a rádióban, és egyből dalt akartam készíteni belőle, így kérdeztem J.R.-t, hogy használta-e már valaki ezt a klasszikus dallamot. Ő megírta a ritmust, én pedig egy órán belül kész voltam a szöveggel. Minden olyan gyorsan történt, de végül tetszett, amit kihoztunk belőle. Szerintem az én verzióm teljesen más, mint az eddigiek. Az egész nagyon jól működött, és tudtuk, hogy valami különleges született. Valami olyasmiről énekelek, amihez az emberek tudnak viszonyítani; szerelmesnek lenni olyasvalakibe, akiről azt gondolod, hogy a te világod, de csalódnod kell, és végül szakítás lesz a vége."

A kritikák az egekig magasztalják a nótát...

"Elég izgalmas egy 16 évesnek, de elég ismerős egy 40 évesnek a 'Stand By Me' miatt." (USA Today)

"2007 legédesebb nyári slágere." (Washington Post)

"Magas elvárásoknak is megfelel ..... a nyár átütő sikere." (Billboard)

A debütáló album dalai
Sean rövid idő alatt elérte, amit alig néhányan az ő korában. Habár élvezi a gyorsan jött siker ízét, nem felejtette el a nehéz időket. Bemutatkozó albumán adja elsőként ennek tanúbizonyságát. A "Dry Your Eyes" című nótát édesanyja és nővére börtönben átélt nehézségei ihlették. Lemezén még olyan slágergyanús felvételek találhatók, mint a második kislemez, a "Me Love" vagy a "Got No Shorty", a "There's Nothin'", az "I Can Feel It" vagy a "Take You There". A "Colors" egy reggae remix, mely tavaly tavasszal készült el, s a pozitív fogadtatás miatt pedig bonus track a lemezen. Utóbbi dal az egységet szimbolizálja; Sean azt akarta kifejezni, hogy nem számít milyen színű a zászló, amíg mindenki egyesül alatta.

A siker útja
Senki sem tudja, sikere meddig fog tartani, de eddigi teljesítményét elnézve nem egy újabb egyslágeres előadóról van szó.


A "Beautiful Girls" #1 is volt már a Billboardon, szintén #1 a csengőhangok eladási listáján, #1 előadó a MySpace-en, ahol profilját több mint 5 millióan nézték meg eddig, dalát pedig több mint egy milliószor játsszák le hetente, összesen idáig 6 milliószor. 2001 óta a nem haladt ilyen gyorsan előre egyik szám sem a Radio & Records Rhythmic Top 10-es listáján. A dal #1 a HOT 100 és a Pop rádió listáján, a legtöbb rádióállomáson szintén #1, mint a legközkedveltebb dal, holott még csak alig pár hete fut. A YouTube portálján a rajongók pedig egyre-másra töltik fel a dalt saját előadásukban személyes videóként. Seannak nagyra törő tervei is vannak, a jövőben saját márkát szeretne létrehozni, és az üzleti élet minden szegmensébe bele kíván tekinteni. "Hálás vagyok, hogy a zeném hidat képez a különböző stílusok között. Kész vagyok bármilyen üzleti lehetőséget megragadni, mely utamba akad. Mindig fontos volt számomra, hogy ne legyenek korlátaim, s ez talán most megvalósulhat"- mondja lelkesen.

Átütő jelen, ígéretes jövő
Sean a 17 évével minden, csak nem, egy átlagos tinirapper, és nem csak egy újabb arc a zenei életben. Máris a 2007-es év egyik legígéretesebb új művészeként emlegetik. Azt is szeretné tudatni, hogy ő nemcsak egy cuki kis előadó, akinek megírják a dalokat, hisz a szövegek mindegyikét ő szerzi. Új műfajt alkotott, keverve a pop, rap, doo-wop elemeit; mindez kombinálva kiváló dalszövegíró képességével, és kész az üdítően új hangzás. Kritikusok szerint az idei év egyik legizgalmasabb debütáló albuma született meg. A megszokott hip-hop dalszövegekkel ellentétben azonban Sean kerüli a trágár beszédet. Saját bevallása szerint felelősséget érez rajongói iránt, így nem használ olyan nyelvet, mely másokat sért, ezen kívül ezt vallja saját stílusának is. "Művészként célom erőteljes és klasszikus albumot készíteni. Azt akarom, hogy mindenki érezze a zenémet, és megértsék az örökségem. Ezzel az albummal ezt el is fogom érni." Ebben pedig mi is biztosak vagyunk...

SEAN KINGSTON "BEAUTIFUL GIRLS" CÍMŰ SLÁGERÉNEK FANTASZTIKUS VILÁGSIKEREI

#1 eredmények az USA-ból:
#1 kislemez eladás
#1 digitális daleladás
#1 csengőhang
(1,6 millió darab!) #1 iTunes dal
#1 MySpace
#1 Yahoo audio és video

Aktuális chart eredmények:
Európai rádiós lista: #2
UK rádiós lista: #4
UK kislemez lista: #1
Ír rádiós lista: #4
Ír kislemez lista: #2
VIVA Chart Show: #2
Danubius Rádió: #6

1 komment

Címkék: média zene celeb énekes sztár album megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr13172533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Renyke 2007.11.20. 19:19:38

Én nagyon meg szerettem a zenéit!!amikor hallgatom nem tudom de valamiér majdnem el sirom magam!!!annyira jol énekel és a lassu zenéi is annyira jok!!!én teljesen beleszerettem a zenéibe!!! a legeslegjobb zenéje az albumba a kingston!!annyira jo!mert én ilyen féle zenéket is hallgatok és nagyon joook!!!!!nem tudom el mondani mennyire!!!remélem több zenét is fog csinálni mert nagyon jo a gyerek azon kivül hogy csak 17 éves!!!!az oldal is jo lett !!!!
süti beállítások módosítása