HTML

Friss topikok

László Attila Quintet és Bob Mintzer a Mol Jazz Fesztiválon

2007.09.12. 14:25 bellini

Az ősz kezdetével ismét megrendezésre kerül Magyarország legnagyobb és legrangosabb jazzfesztiválja, a Mol Jazz Fesztivál, amelynek keretein belül fellép a László Attila Quintet. Mivel a hagyományokhoz híven idén kiemelt szerepet játszik a gitár, László Attila és együttesének koncertje várhatóan a fesztivál egyik kiemelkedő eseménye lesz.

A László Attila Quintet élvonalbeli jazz zenészekből álló tagjai egy világsztárral is kiegészülnek szeptember 15-én, szombaton 19.30-kor a Közraktár sátor színpadán, hiszen a Grammy – díjas szaxofon zseni Bob Mintzer csatlakozik a zenekarhoz.  Az a Bob Mintzer, aki korábban Jaco Pastorius-szal játszott, jelenleg pedig a Yellowjackets együttes szaxofonosa.

A felállás tehát a következő: László Attila – gitár, Bob Mintzer – szaxofon, basszus klarinét, Borbély Mihály – szaxofon, Oláh Kálmán – zongora, Lattmann Béla – basszusgitár, Borlai Gergő – dob.

 

A koncert zenei anyaga több szempontból is érdekesnek ígérkezik, hiszen a legfrissebb László Attila lemezről, a Just Trust zenei anyagából is hallható lesz néhány kompozíció, illetve Bob Mintzertől  játszanak majd számokat. Az este különlegessége mégis a zeneszerző/gitáros külön erre az alkalomra íródott szerzeménye lesz, amely a „Tell your story” címet viseli.

Ezt egy közös beszélgetésnek is fel lehet fogni, ahol néhol egyedül marad egy-egy hangszer, amihez aztán sorba bekapcsolódnak a többiek, ami után az összjáték ismét egy nagy beszélgetéssé válik, csak itt szavak helyett hangszerekkel mondják el történetüket.  

Az együttes életében többször előfordult már, hogy neves külföldi jazz-zenészekkel játszott egy színpadon., Randy Brecker, Tommy Campbell, Dave Friedman neve is szerepel a listán.  A mostani koncert egy újabb állomása lesz ezeknek a fellépéseknek, hiszen  a László Attila Quintet és Bob Mintzer közös játéka két összeillő zenei világ izgalmas találkozása lehet. .

Szólj hozzá!

Címkék: média zene esemény koncert buli rendezvény sztárok celebek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr75163641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása