HTML

Friss topikok

Mexikóban is fődíjas az Iszka utazása

2007.08.22. 22:48 bellini

A 38. Magyar Filmszemle fődíjas filmje nemzetközi szinten is tarol. A berlini szemlén is nagy sikerrel bemutatott Iszka utazását most Mexikóban is díjazták. A III. Monterrey Nemzetközi Filmfesztiválon Bollók Csaba filmjét ismét fődíjjal jutalmazták. 

A díjátadó gála közönségének hangos tetszésnyilvánítása szerint az Iszka utazása nemcsak a szakmai zsűri, de a közönség kedvence is volt a mexikói fesztiválon. A vetítések utáni találkozókon kiderült, hogy a film világával és üzenetével teljes mértékben tud azonosulni egy másik kontinens filmkedvelő tábora is. 

A díjjal együttjáró Kodak nyersanyag felhasználásáról már a fesztiválon elkezdtek tárgyalni egy monterrey-i produkciós céggel. A rendező így lehetőséget kapott egy Mexikóban, a jövő évben forgatandó produkció elkészítésére.

 Bollók Csaba Mexikóból egyenesen Szarajevoba utazott, a film kelet-európai premierjére, melyet a Szarajevo Szívéért folyó verseny keretében mutatnak be. Az Iszka utazása rendezőjét a Szarajevo-i fesztivál szervezői felkérték egy Talent Campus előadásra is, így Bollók Csaba a régió sajátosságaiból kinduló filmkészítésről (In Search of Regional Identity) beszél majd a publikumnak.

 A Szarajevo-i fesztiválszereplés után szeptemberben a filmet Észak-Amerikában vetítik, a rangos Torontoi Nemzetközi Filmfesztivál programjában.

 Október végén pedig a HungaroTop megkezdi az „Iszka utazása” című nemzetközi sikerű magyar film hazai forgalmazását. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: média film esemény magyar fesztivál hír sztárok celebek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr19146481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása