HTML

Friss topikok

Sötétbe borult a Nagyszínpad a Szigeten

2007.08.09. 11:05 bellini

Kétszer is sötétbe borult a Nagyszínpad és környéke szerda este a Sziget fesztiválon a francia Manu Chao koncertje közben.A Nagyszínpad és környéke húsz perccel azután borult sötétségbe, hogy a banda játszani kezdett, a hibát néhány perc alatt elhárították a szakemberek. Mindeközben a közönség fütyülve és kiabálva adott hangot nemtetszésének. A következő áramszünet tíz perccel követte az elsőt és néhány másodpercig tartott. Az áramszünetet az okozta, hogy meghibásodott egy nagyfeszültségű transzformátor és a nagyteljesítményű biztosíték megszakította az áramot - tudta meg az MTI a Sziget sajtóirodájától.A sajtóosztály tájékoztatása szerint ez volt az első eset a Sziget tizenöt éves történetében, hogy sötétbe borult a Nagyszínpad.
 
Az áramszünet nemcsak a Nagyszínpadot, hanem a környező vendéglátóhelyeket és zenei sátrakat is érintette. Az elektromos rendszert a fesztivál ideje alatt folyamatosan vizsgálják - tette hozzá a sajtóiroda.

Manu Chao a párizsi alternatív zenei közösség jól ismert tagja. Többek között angolul, arabul, franciául, spanyolul és portugálul énekelnek, gyakran egy dalon belül több nyelven is. Zenéjén sokféle stílus, köztük a rock, a francia sanzon, a salsa, a reggae és a ska hatása is megfigyelhető. Az együttes eddig megjelent három lemeze közül az 1998-as Clandestino című albummal érte el a legnagyobb sikert.

Legfrissebb lemeze La Radiolina címmel a jövő hónapban jelenik meg. Manu idén áprilistól július elejéig Dél-Amerikában, Mexikóban és Kanadában turnézott. Bár Európában ritkán lép fel, augusztus első felében a Szigeten kívül még négy másik európai fesztiválon is szerepel. Budapesten 2002-ben járt először: a Petőfi Csarnokban adott zenekarával háromórás koncertet.

(MTI)

Szólj hozzá!

Címkék: média zene esemény magyar koncert fesztivál hír buli party sztárok celebek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr29135874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása