HTML

Friss topikok

Meghalt Ingman Bergman

2007.07.30. 12:44 bellini

Gyász a film világában. Elhunyt ma reggel a híres filmrendező Ingman Bergman. A 89 éves rendezőt, a svédországi Farö szigeti otthonában érte a halál, adja hírül az AFP.

Hétfő reggel elhunyt Farö szigeti otthonában a híres rendező, Ingman Bergman, jelentette be a rendező lánya, Eva Bergman, a hírt a TT hírügynökség tudatta.

A 89 éves Bergman minden idők legnagyobb legendája volt. Karrierje során kilencszer jelölték Oscarra, melyből hármat el is nyert, többek között a Fanny és Alexander című alkotásért.

Az 1918 július 14-én született Ingman Bergman több mint 50 filmet rendezett karrierje során, többek között a A hetedik pecsét, a Csend, a Suttogások és sikolyok vagy a Fanny és Alexander.

Filmjeiben a moralitás, a magány és a hit egyaránt megtalálhatóak, róla mondta Woody Allen, hogy „Valószínűleg a legnagyobb filmrendező a filmkamera feltalálása óta”.

Számos nagy színész pályáját indította el, az ő filmjeiből ismerte meg a világ Max von Sydow-t, Gunnar Björnstrandot, Ingrid Thulint, Bibi Anderssont és Liv Ullmannt.

A svéd rendező ötször házasodott meg és kilenc gyereke született.

Szólj hozzá!

Címkék: média film esemény hír

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr2128156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása