HTML

Friss topikok

Szappan-buborékos rekordkísérlet Hajdúszoboszlón

2007.07.27. 08:33 bellini

Különleges Guinness-világrekord kísérlettel ünnepelték a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő 80. születésnapját csütörtök délután. A strandolók közül tízezren kaptak egy-egy kis tégelyt, amiből a megadott jelre egyszerre fújtak színes szappan-buborékokat.   

Európa legnagyobb fürdőkomplexuma ezzel a különleges rekorddal akarta emlékezetessé tenni a 80. születésnapját. A buborékokat, több mint egy percen át fújták a fürdőzők. Volt, aki a vízből, mások a medencék széléről eregették a szappan-gömböket. A rekordkísérletben részt vettek az ott nyaraló, német, lengyel és román turisták is.

A 30 hektáros fürdő területén összesen 16 ezer négyzetméternyi vízfelület van. A komplexum naponta akár 25 ezer vendéget is kiszolgál. Tavaly Budapest után Hajdúszoboszlón töltötték a legtöbb vendégéjszakát a turisták. 2006-ban több, mint 1,1 milliónyian pihentek a fürdővárosban - tudta meg a Független Hírügynökség. A kormány szerdán a kiemelt projektek közé sorolta a gyógyfürdő fejlesztését, ami Hajdúszoboszlón 4,8 milliárd forintos újabb beruházást jelent.

Szólj hozzá!

Címkék: esemény magyar hír buli

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr27126182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása