HTML

Friss topikok

Szerda este 8 órától nyilvánosak a felvételi ponthatárok

2007.07.20. 14:09 bellini

Szerdán este 8 órától válnak nyilvánossá a felsőoktatási felvételi ponthatárok: ekkor tudhatják meg a diákok sikeres vizsgát tettek-e, s melyik felsőoktatási intézménybe nyertek felvételt - közölte Hiller István szakminiszter a kormányülést követő tájékoztatón. A tárca vezetője a menetrendet ismertetve elmondta, hogy július 20-án és 21-én még 100 ezer sms-t és 80 ezer e-mailt küldenek szét, amelyben felkérik a diákokat saját eredményük, pontszámaik ellenőrzésére. A felsőoktatási intézményekből a pontszámokra vonatkozó döntések jóváhagyása július 25-én délben történik meg. Délután 3 órától Pont Ott Party címmel nyilvános rendezvényre várják a diákokat és az érdeklődőket a fővárosban a Millenárison.
 
Hat órától felsőoktatási kerekasztal-beszélgetésen cserélik ki véleményüket a rektori konferencia, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája és a szaktárca képviselői. Este 8 órától jelennek meg az Országos Felsőoktatási Információs Központ honlapján és a kivetítőkön a pontszámok, s elkezdik szétküldeni az értesítő sms-eket is azoknak, akik ezt kérték.

 
Hiller István tájékoztatása szerint 104.181 jelentkezőnek összesen 388.194 sms-t fognak szétküldeni felvételi eredményükről. A miniszter emlékeztetett arra, hogy a felvételi döntés meghozatalakor a jelentkezők összpontszáma mellett a felvehető létszám az intézményi kapacitások és a jelentkezések sorrendje szerepel a szempontok között. A felsőoktatási intézmények július 19-én tudták meg, hogy a felvételizők teljesítménye alapján hány hallgatót tudnak felvenni. A miniszter közölte, azt várják, hogy 2-3 tanév múlva emelkedik a felsőoktatás színvonala.

 Forrás: MTI

Szólj hozzá!

Címkék: esemény hír

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr21121867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása