HTML

Friss topikok

Budapest Gitárfesztivál 2007

2007.07.17. 14:11 bellini

Fellépők:

Tommy Emmanuel (AUS)

Friend 'n Fellow (D)

Ripoff Raskolnikov (A)

Sidoó - Munkácsy Duó (H)

 

A gitárzene kedvelői számára igazi ünneppel zárul a nyári szezon. Augusztus utolsó szombatján délután 5 órától az akusztikus gitár kiváló képviselői váltják egymást a Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadán.

 Elsőként a Django Reinhardt féle manouche jazz stílusában mozgó duó, a hazai Sidoó- Munkácsy páros lép fel.

 Őket az osztrák bluesgitáros, a  lassan már tiszteletbeli magyarnak számító Ripoff Raskolnikov követi. Ripoffnak a tavaly megjelent zenekaros Everything Is Temporary című albumát megelőzően 2 szólólemeze is készült. A fesztiválon ezek hangulatát idézi fel.

A német Friend 'n Fellow, egy elbűvölő fekete énekesnő és egy virtuóz gitáros kettőse. Az A38 hajón tavaly előtt rögzített koncertjük a közelmúltban került adásba az m1-en. Remekül bizonyítják, hogy egy nylon húros klasszikus gitárral is lehet akár olyan rockstanderdeket is hitelesen prezentálni, mint például a Highway To Hell.

A fesztivál valószínűleg legjobban várt vendége az ausztrál Tommy Emmanuel. Többször megfordult már Magyarországon, minden alkalommal elképesztő sikert könyvelhetett el, nem is csoda, hiszen sokan a világ legjobb gitárosaként tekintenek rá.

Miután a fellépők személyesen is ismerik egymát, jó eséllyel, még egy kis örömzene is összejöhet az est végére.

 

Szólj hozzá!

Címkék: média esemény magyar hír sztárok celebek érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr72119670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása