z E számok az élelmiszer adalékanyagok rövid jelölése az Európai Unióban, melyre napjainkban egyre gyakrabban hívják fel a figyelmet a szakemberek.
Ha egy élelmiszer kinézete tökéletes, szép a színezete, kellemes az aromája vagy finomkásan édes megtestesíti a tökéletes élelmiszer szerepét. Azonban tudjuk mit eszünk ?
Amikor vásárolsz mit nézel meg először az élelmiszeren ? Kíváncsian nézed a feltüntetett címkét ? Vagy csupán az élelmiszer kinézetét, árát veszed figyelembe ?
Egyre nagyobb hangsúly fektetnek manapság az egészséges táplálkozásra, sokan hangsúlyozzák, károsak az élelmiszer adalékanyagok, és igazuk is van. A legtöbb E szám ugyanis hosszú távú fogyasztás során különböző betegségek, a rák okozója.
Olvasd tovább a cikket ITT.
Vigyázzunk az E számokkal
2007.07.15. 13:31 bellini
Szólj hozzá!
Címkék: magyar egészség életmód érdekességek
A bejegyzés trackback címe:
https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr16118320
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.