HTML

Friss topikok

Megvan a Világ Hét Új Csodája

2007.07.08. 10:58 bellini

Kihirdették a világ hét új csodájának listáját: Chichén Itza maja piramisa, a római Colosseum, Machu Picchu romvárosa Peruban, Megváltó Krisztus szobra Rio de Janeiro-ban, a kínai Nagy Fal, Petra sziklavárosa Jordániában és végül a Tádzs Mahal Agrában. És a ráadás: a Gízai piramisok.

Az eredményhirdetésnek megadták a módját szervezők. A grandiózus esemény lisszaboni idő szerint este fél tízkor kezdődött, a két és fél órás műsorban több híres meghívott is megjelent: Neil Armstrong élő űrhajóslegenda, Chaka Khan, Jennifer Lopez neves énekesnők, Jose Carreras operaénekes, sztártenor, valamint Cristiano Ronaldo portugál labdarúgócsoda is. Az est házigazdája két mozicsillag, a brit Ben Kingsley és az amerikai Hillary Swank volt.

A világ új hét csodáját meghatározó nemzetközi szavazást pénteken éjfélkor zárták le a szervezők. A Bernard Weber által létrehozott svájci magánalapítvány, a "New 7 Wonders Foundation" 2006. január elsején hozta nyilvánosságra és bocsátotta szavazásra a huszonegy építményből álló listát, amire interneten, sms-ben és telefonon lehetett másfél évig - azaz 2007. július 6-áig szavazni. A szervezők tájékoztatása szerint több mint kilencvenmillió szavazat érkezett a 18 hónap alatt.

A szervezők májusban kiemelték a huszonegy csodálatos építményt felvonultató listából az egyiptomi piramisokat, ezzel kedvére téve a kissé morcos egyiptomi hatóságoknak. Az észak-afrikai ország műemlékvédelmi hivatala, illetve a kulturális miniszter korábban azt kifogásolta, hogy miért kell az egyetlen még meglévő ókori csodának egy efféle szavazáson megmérkőznie.

(index.hu)

Szólj hozzá!

Címkék: média esemény toplista hír érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr32113897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása