HTML

Friss topikok

Októbertől jegyezhetők a .asia domainek

2007.07.06. 10:28 bellini

A DotAsia Organization Ltd. nevű szervezetnél október 9-től lehet regisztráltatni a .asia kiterjesztésű internetes domaineket, az első körben csak intézmények és három és fél évnél régebben bejegyzett vállalkozások számára. A kezdeményezéshez az európai uniós .eu internetcímek sikere adta az ösztönzést, és az ICANN tavaly jóvá is hagyta az elképzelést.

A címekkel elsősorban a Távol-Keleten és Ausztráliában működő vállalkozásoknak és egyéb szervezeteknek szeretnének egységes regionális arculatot kölcsönözni a világhálón. Az új domain ugyanakkor jó lehetőség arra, hogy akik lemaradtak a .com, .net vagy  vagy .org jegyzésénél a jobb nevekről, azok ismét esélyt kapjanak erre. 


Október 30-tól már a 2004. március 16. után alapított cégek is pályázhatnak, január 15. után pedig mindenki bejegyeztethet magának .asia internetcímet. Pontosabban majdnem mindenki, mivel a DotAsia Organization tervei szerint a regisztrációt a térségben tevékenykedő szervezetekre és vállalatokra, illetve ott élő emberekre szeretnék korlátozni. A regionális domainek közül már csak a piac mérete folytán is eddig a .eu volt a legsikeresebb; egy év alatt idén április elejéig 2,5 millió ilyen webcímet regisztráltak, így népszerűségben a .de és .uk után a harmadik helyen áll az öreg kontinensen.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: web internet hír

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr64112736

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: zsír 2008.06.30. 14:12:18

.microsoft? .cola? .car? .wtf?!?!Az utóbbi egy-két napban Bill Gates mellett virraszt a legtöbb magyar hírportál, abból az alkalomból, hogy nyugdíjba vonul a bitmágnás. Tudom, hogy nagyon fontos, hogy kicsit kipolírozza megkopott hírnevét. Meg lehet sajná…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása