HTML

Friss topikok

Megvásárolják a Hilton hotelláncot

2007.07.05. 17:29 bellini

Megvásárolják a világ egyik leghíresebb hotelláncát, a Hilton Hotels Corporationt, mintegy 26 milliárd dollárnak megfelelő összegért.

26 milliárd dollárért vásárolja meg a Blackstone amerikai ingatlancég a Hilton hotelláncot. A vásárlással a cég a világ egyik legnagyobb vállalatai közé sorakozik majd fel, adja hírül a CNN.

A megállapodás alapján a Blackstone akciónként 47.50 dollárt ad a Hilton hotelért, vagyis 32%-al többet, mint a legutóbbi tőzsdei árfolyamok.

A Blackstone több hotel és villa tulajdonosa, világszerte 100.000 szobás hoteleket tart fenn, úgy az Egyesült Államokban, akár Európában. A cég birtokában van az La Quinta Inns és az LXR Luxury Resorts and Hotels is.

A Hilton, a világ második legnagyobb hotellánca a Marriott International után, mintegy 2800 hotelt tart kézben a világ számos táján. A cég márkái között szerepel a Conrad Hotels & Resorts, Doubletree, Embassy Suites, Hampton Inn, Hilton Garden Inn, Hilton Grand Vacations, Homewood Suites by Hilton, és a The Waldorf-Astoria Collection.

A Hilton hotelláncot 1919-ben alapította Conrad Hilton.

Szólj hozzá!

Címkék: média hír hotel business hilton

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr54112342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása