HTML

Friss topikok

Kis víziló született a párizsi állatkertben

2007.06.27. 13:55 bellini

Aldo, így hívják a kis újszülött vízilovat, aki nemrég született a párizsi állatkertben. Annak ellenére, hogy már úgy viselkedik mint egy nagy víziló, Aldo nem nagyobb egy újszülött csecsemőnél.

A kis Aldo egy, a törpe vízilovakat megmentő program keretén belül jött a világra. A világon összesen 3.000 törpe víziló él, legtöbbjük a nyugat afrikai országokban: így Sierra Leonen, Guinea Bissaun vagy Liberiában.

A CITES (Egyezmény a veszélyeztetett vadon élő növény- és állatfajok nemzetközi kereskedelméről) szerint a törpe víziló már eltűnt Nigériából.

A törpe vízilóval magányos állatok, párban csak a párzás ideje alatt vannak együtt. Az anyák egyedül nevelik fel kicsinyeiket, akárcsak Aldo édesanyja, Anais.

Aldo kedvencei közé tartozik az alma, a sárgarépa és más ízletes zöldség, melyet előszeretettel fogyaszt.

Az, hogy Aldo hím örvendetes az európai program keretén belül. Amióta a 90-es években bevezették a programot 46 hím és 66 nőstény víziló született. Aldo a 47-ik hím víziló.

A június 5-én született Aldo-t csütörtökön láthatják először a párizsi állatkert látogatói.

Szólj hozzá!

Címkék: média esemény hír cuki állatok

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr40107055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása