HTML

Friss topikok

Húsáért darabolták fel a díjnyertes pejt

2007.06.15. 13:58 bellini

Orchidea mind a négy lábát levágták szerdára virradó éjszaka. A brutális bűncselekményt valószínűleg illegális lóhúskereskedők követték el. Az olasz lovassportszövetség bepánikolt.

Brutálisan lemészároltak egy díjnyertes versenylovat Olaszországban, Róma egyik külvárosában. A rendőrség szerint az állatot illegális húskereskedők darabolhatták fel brutálisan, írja a londoni Times.

Az Orchidea névre hallgató ló mind a négy lábát levágták. Tulajdonosai az istáló mellett megtalálták az egyik véres kést, amivel feldarabolták.

A tulajdonosát, Riccardo Butrinit szomszédasszonya figyelmeztette lova lemészárlására. A nő a ló rihadt nyihogására és menekülésére figyelt fel.

Az olasz lovassportszövetség (FISE) a bűncselekmény szerdai nyilvánosságra kerülése után istálóik kiemelt őrzésére figyelmeztette a lótulajdonosokat. A FISE elnöke, Cesare Croce szerint "a barbár mészárlás" szimptomatikus tünete az illegális lóhúskereskedelemnek. "A bűnözök könyörtelenül támadnak lovainkra, és a probléma csak súlyosbodik" - jelentette ki a Timesnak nyilatkozva.

Egy, az állatok jogaival foglalkozó olasz író, Margherita D'Amico szerint az olasz lótolvajok "egyre elszántabbak". Szerinte ez azért is lehet, mert az állatok elleni bűncselekményeket még mindig alulértékelik. "Egy állat meggyilkolása a bíróságon annyit ér, mint egy bicikli ellopása" - nyilatkozta a Timesnak.

Forrás: index.hu

Szólj hozzá!

Címkék: bulvár pletyka botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr5899189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása