HTML

Friss topikok

A Danubius baba még várat magára

2007.06.08. 13:54 bellini

A Danubius Csili műsorvezetői országos méretű problémát vettek a vállukra. A gyermekre vágyó fiatal párok kétharmada hiába próbálkozik hosszú időn keresztül, nemhogy az első évben, de a második, harmadik évben sem sikerül gyermeket nemzeniük.
Lovász Laci saját bőrén tapasztalta, milyen hihetetlen lelki megterhelést okoz, ha nem jön össze a gyermekáldás. Lovász úréknak végül a lombik-program segített, hogy megszülethessen gyönyörű, egészséges kisbabájuk, Mátyás. Többek között az ő javaslatára indították útjára az „Egy álom születik a Danubiuson” című programsorozatot.

Nem gyerekjáték…

Párok jelentkezését várták, akik komolyan elhatározták, hogy kisbabát szeretnének, s évek óta sikertelenül próbálkoznak. A Danubius Rádió a szerencsés tíz párnak luxus környezetet biztosított a világ problémáitól teljesen elzárt helyen, ahol semmi mással nem kellett foglalkozniuk, csak egymással. Azt már a legelején leszögezték, hogy nem egy játékról, vagy babaversenyről van szó. A Rádió segíteni akart a rohanó világ „áldozatain”, s megpróbált minden akadályt elhárítani, hogy a párok legnagyobb álma valóra váljon.
A tíz pár mindegyikénél megállapította az orvos, hogy semmilyen egészségügyi akadálya nincs annak, hogy babájuk legyen, s minden bizonnyal a stressz okolható a sikertelenségért.
A műsorvezetők ezzel egyet is értettek és ezért megpróbálták, ha csak egy rövid időre is „stressz-mentesíteni” a párokat.


„A szürke hétköznapok teljesen fásulttá tesznek, problémáinkat pont arra vetítjük ki, aki tényleg a legközelebb áll hozzánk. Nagyon fontosnak tartom hogy véghezvittük ezt a kezdeményezést, hiszen a szerencsés 10 pár végre újra felfedezhette egymást. – mondja Ábel Anita, hozzátéve, Azok a párok, akik hozzánk jelentkeztek hosszú évek óta próbálkoznak hiába. A Danubius Csili annyit tudott segíteni, hogy stressz-mentes körülményeket biztosított a pároknak, varázsvesszőnk azonban nekünk sincs, csodakúrát mi sem tudtunk kínálni, hogy szembeszálljunk a természettel.

Bár a három hét után ugyan a gyorstesztek még nem lettek pozitívak, de a teszt jellegéből fakadóan, előfordulhat, hogy már valaki a szíve alatt hordja a kis jövevényt, csupán még nem mutatta ki az eredményt. Ezért természetesen a műsorvezetők kapcsolatban maradnak a párokkal, hogy mielőbb eljusson hozzájuk a jó hír, ha esetleg később derülne ki.

Majoros Péter, Lovász László, Ábel Anita és Kapócs Zsóka célja az volt, hogy egy elhallgatott problémáról nyíltan beszéljenek végre az emberek. A meddőség eddig tabutémának számított hazánkban, a rádiósok most igenis fel akarják nyitni az emberek szemét. Beszélni és beszéltetni akarnak, hogy a fiatalok ne csak akkor szembesüljenek a gyermekvállalás problémájával, amikor ők maguk szeretnének kisbabát. Abban mindannyian egyetértenek ugyanis, hogy nem tájékozódunk eleget a témában, csak azt tudjuk, egyszerűen nem sikerül. Erre pedig kapcsolatok mehetnek rá.


Csodálatos embereket ismertünk meg, olyan párokat, akik valóban a mai napig szerelmesek egymásba és úgy gondoljuk, hogy már elértük célunkat, ha ők felismerték, hogy nincsenek egyedül, ezzel a gonddal érdemes foglalkozni és esetleg segítséget kérni! Külön elismerés tíz párunknak, akik ebben a kényes témában is bátran vállalták a nyilvánosságot, és szembenéztek a gondokkal. Részvételük kezdeményezésünkben bíztatást adhat azoknak, akik eddig nem mertek előhozakodni problémájukkal. Tényleg egy ország szorított nekik! – mondta meghatódva Kapócs Zsóka.

Abban mind a műsorvezetők, mind a párok egyetértenek, hogy a kezdeményezés elérte célját, még ha pozitív tesztet nem is láthattunk a három hét után. Megmutatták, hogy a szemérmes hallgatás nem hoz megoldást erre a sokakat kínzó problémára. A hallgatói visszajelzések alapján a párok és a műsorvezetők többeknek segítettek, mint azt a program elindítása előtt gondolták volna.

A párok mindannyian megfogadták, hogy még több időt töltenek el egymással, hiszen sokan közülük már évek óta szabadságon is ritkán, vagy egyáltalán nem voltak. Ez az időszak most az ő szemüket is felnyitotta és rájöttek, hogy igyekezniük kell megszüntetni a stresszt, biztosítani az egészséges életmódot és az egymással eltöltött idő kihasználását.

Természetesen a párok jelzik majd a rádiónak, amennyiben a következő teszt pozitív lesz és erről a műsorvezetők tájékoztatják majd a hallgatókat.

Mi drukkolunk nekik!

Szólj hozzá!

Címkék: média esemény magyar bulvár pletyka hír sztárok celebek érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr7994985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása