HTML

Friss topikok

Végre! Szeles Mónika letette az esküt!

2007.06.07. 23:50 bellini

Erősít a magyar tenisztársadalom: a volt világelső Szeles Mónika a napokban letette az állampolgári esküt. Kissé érthetetlen módon, de teljes titoktartás közepette, a napokban letette a magyar állampolgári esküt Szeles Mónika. Az egykori Jugoszláviában, a vajdasági Újvidéken született balkezes kiválóság pályafutása a család Egyesült Államokba költözését követően teljesedett ki.
   
   
Az 1994-ben amerikai állampolgárságot kapott Szeles új hazája színeiben szerepelt az olimpián (1996 és 2000), s a Federation Kupa-csapatban is, melyben háromszoros győztes (1996, 99 és 2000). Hosszú éveken át a sportág legjobbjai között szerepelt, világelső volt. Pályafutásában jelentős törést okozott az emlékezetes hátbaszúrása (egy fanatikus Graf-szurkoló támadta meg, Hamburg, 1993), amelyet követően két évig nem lépett pályára. Szakmai pályafutását a család, s elsősorban édesapja, Szeles Károly irányította, aki 1998-as haláláig Mónika edzőjeként is dolgozott. A kilenecvenes években hosszabb-rövidebb ideig több magyar éljátékos (Krasznai Zoltán, Noszály Sándor) is segédkezett edzőpartnerként Mónika felkészítésében.
Szeles Mónika érkezéséről teniszberkekben sem tudnak érdemi információt. Az egyetlen magyar wimbledoni győztes Taróczy Balázsnak is vadonatúj volt az információ. A hetvenes-nyolcvanas években ugyancsak előkelő világranglistás hellyel rendelkező, mostanában egyre nagyobb edzői sikereket elérő Kuharszky Zoltán sem hallott Szeles jöveteléről, de annak hallatán gyorsan megjegyezte: Ha így van, nagyon örülök neki!
Szeles Mónika az interneten máig is komoly érdeklődésre tart számot. A róla és Jennifer Capriatiról írt könyvet például kétszáz dollárért lehet megvenni. És még egy érdekesség: egy Mónika által dedikált teniszlabda ára hatvan dollár.


sportforum.hu

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: celeb bulvár pletyka hír sztár

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr794699

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 1 2017.09.20. 13:38:15

Bbm Pictures That Move - immonlesske on blog.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása