HTML

Friss topikok

Ezüst-Patak

2007.05.30. 23:38 bellini

Az Ezüst-Patak zenekar újfajta hangzást és stílust alakított ki, mely egyedi és különleges a magyar zenei életben.

 

Olyan népi- és rockzenét kombináló műfajt választottak, amely eredeti magyar népdalokra és igényes, modern rockzenére épül, de felfedezhetők benne az ethno, a rave, a trance és a popzene jellegzetességei is. A zenekar ezt a sajátos műfajt a találó Urban Folk-Rock névre keresztelte.

 

A 2005-ben alakult zenekar alapítója és énekese az a Gabrieli Richárd, aki a néhai Mask, Southern Special vagy Zero-G zenekarokban játszott, a gitáros poszton pedig a modern rock zenét játszó (6 nagylemezes) Black-Out-ból jól ismert Csányi Szabolcs zenél. Richye mellett Raksányi Boglárka énekel, aki kristálytiszta hangjával azonnal elvarázsolta a zenekar alapítóját. Héri Attila (Zero-G) - aki a Dr. Rhythm dob iskolában többek között Jánky Zsoltnál és Dörnyei Gábornál tanult - a dobokért, Udvarhelyi Bálint pedig a különböző kütyükért és billentyűs hangszerekért felelős.

 

Elkészült debütáló albumuk, melynek kiadását a közönség és a szakma is nagy érdeklődéssel várja. A zenekar a Szabad Élet című dalára forgatta első videoklipjét, melynek rendezője a magyar zenei életben jól ismert Indián, akinek nevéhez számos ötletes és különleges képanyag fűződik. A videoklip a megjelenés hetében a Viva tv online közönségszavazását magasan megnyerte. Így a legnépszerűbb magyar zenei csatorna 40-es slágerlistáján a 18. helyen debütált, jelenleg a 10., és egyre közelebb kerül a dobogóhoz.

 

Az Ezüst-Patak egyre intenzívebben csörgedezik a hazai rádiókban és zenei csatornákon egyaránt. A zenekar már vendégeskedett a Viva Interaktívban, a Fix tv Rockfan műsorában, és a Cool tv-n a „Cool Live”-ban is. Több internetes újság közölt pozitív kritikát a zenekarról, a Szabad Élet dalról, és a hozzá tartotó klipről egyaránt.

 

Az albumon 11 szám mellett 3 dal, és a Szabad Élet videoklip angol verziója (Free Life) is helyet kap. A zenekar ars poetikája, hogy külföldön is népszerűsítse a magyar kultúra népzenei gyökereit, az igényes, és egyéni Urban Folk-Rock által.

A zenekar felállása:

Gabrieli Richárd - ének, basszusgitár, szöveg
Raksányi Boglárka - ének
Csányi Szabolcs - gitár, vokál
Héri Attila - dob
Udvarhelyi Bálint - billentyű, kütyük

Szólj hozzá!

Címkék: zene magyar bulvár pletyka hír együttesek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr3889673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása