HTML

Friss topikok

Szőrfőzz az Amazonason

2007.05.12. 15:32 bellini

Egyszer egy évben te is kipróbálhatod a szőrfőzést, az Amazonason. Most biztos azt gondolod, hogy ez lehetetlen, hiszen a világ legnagyobb folyójának nincsenek hullámai, amit az ember meglovagolhat. De mégis mindez lehetséges.























Egy évben, tavasszal február és március között az Atlanti Óceánról hatalmas hullám áradat érkezik az Amazonason át, a szárazföld felé tartva, mintegy 15 kilométert haladva. A hullámok nagysága elérheti a 3 méter magasságot is. Ezt a jelenséget Pororoca-nak hívják.



















A profi szőrfőzők legkedveltebb helye, ez az extrém, veszélyekkel teli vízi sport.





















A Pororoca nevet a Tupi nyelven beszélő helybéliek adták, jelentése „nagy pusztító hang”. És valóban hatalmas zajjal morajlik a tenger, végig az Amazonason. A hatalmas víztömeg morajlását 30 perccel a megérkezése előtt már hallani lehet.


A legnagyobb rekordteljesítményt, a brazil szőrfős, Picuruta Salazar érte el, aki 37 perc alatt több mint 12,5 kilométert lovagolt a habok hátán.

kakukk.ro

Szólj hozzá!

Címkék: video youtube képek érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr1974718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása