HTML

Friss topikok

94,5 órát volt adásban a fehérvári rádiós

2007.05.11. 16:11 bellini

94,5 órán keresztül vezetett műsort Nyeste Attila, a Fehérvár Rádió munkatársa, ezzel sikerült rekordot felállítania. A maratoni rádiózás hétfőn reggel nyolckor kezdődött és pénteken reggel fél hétkor ért véget. A rádiós most pihen, de este már újra dolgozna.

   
    Három héttel ezelőtt kezdték el a szervezést, hogy sikerüljön a rekordot felállítani a Fehérvár Rádióban: ehhez Nyeste Attila műsorvezetőnek 94,5 órán keresztül kellett adásban lennie. Az idő hosszúsága nem véletlen, hiszen ezen a frekvencián fogható a rádió - mondta el a Független Hírügynökségnek a rekord felállítása után Nyeste Attila.

Hozzátette: a maratoni rádiózás hétfőn reggel 8 órakor kezdődött. Bár a műsorstruktúrát nem változtatták meg, ő folyamatosan adásban volt és 20 percenként meg kellett szólalnia. A szabályok szerint 8 óránként 20 perce volt tisztálkodásra és 30 másodpercnél tovább nem lehetett csukva a szeme. A csaknem négy nap alatt folyamatosan orvosok figyelték, akik bementek hozzá a rádióba, hisz annak épületét ő maga nem hagyhatta el.

Nyeste Attila elmondta, hogy fizikailag elég erősnek érezte magát a kísérlethez, ezért vágott bele. Véleménye szerint leginkább lelkileg és agyilag kellett ráhangolódni a folyamatos ébrenlétre.

A kísérlet sikeres befejezése után a rádióban ünnepelnek kollégákkal, barátokkal és ismerősökkel, majd jöhet a pihenés. Este azonban a rádiós már lemezlovasként fellép egy klubban, hiszen - megfogalmazása szerint - "izgága embernek tartja magát".

Uno.hu

Szólj hozzá!

Címkék: érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr5174256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása