HTML

Friss topikok

Rúzsa Magdi és a 2007-es Eurovision Dalfesztívál

2007.05.08. 16:08 bellini

Megkezdődtek az Eurovíziós Dalverseny próbái a Hartwall Arenaban, Helsinkiben. Nagyon nagy örömünkre Rúzsa Magdi eddigi teljesítményéről rendkívül pozitívak a visszajelzések! Úgy tűnik, az Unsubstantial Blues mind a kritikusok, mind a közönség szívéhez utat talált – írja közleményében Magdi kiadója, a CLS.

A fesztivál és az elődöntők mindennapjairól tudósító portálon, a www.esctoday.com-on a következőket olvashatjuk:
’Rúzsa Magdi továbbra is profiként, szívhez szóló hanggal teljesít a próbákon. Az előadás alatt őszies hangulatú, sárgás falevelek szállingóznak az égből – alátámasztva ezt a szomorkás, érzelmeket megmozgató blues nótát. Nem egy dinamikus, hirtelen kameraváltásokkal fűszerezett előadást fogunk látni, ehelyett viszont koncentrálhatunk hihetetlenül erős és érzelmekkel telített dalra, ami lehet, hogy nem érint meg mindenkit, de a blues és soul stílusok kedvelői le lesznek nyűgözve.’
A dalverseny résztvevői folyamatosan próbálnak az Euróvíziós Faluban, állandó fellépéseken kell teljesíteniük még a döntő estéje előtt – adta hírül a CLS. Magdi nagy előnye, hogy állandó zenekarával utazott (Hoffer Péter, Kovács Barnabás, Madarász Gábor, Závodi Gábor) és már két élő koncerten is megmutathatta hangját a helyi publikumnak. Ennek köszönhetően napról napra többen ismerik és szeretik meg. Természetesen ez sok erőt és kitartást ad az énekesnőnek – nagyon élvezi például, amikor helybélieket lát magyar zászlókat lobogtatni! A magyar stáb is sokat segít a felkészülésben, illetve az is nagyon bíztató, hogy valószínűleg nincs már olyan ember az Eurovíziós faluban, aki ne tudná, hogy ki ő: Magdi Rúzsa.
Még az a Dado Topic is ismeri már „Magdát”, aki Magdi gyerekkori nagy kedvence volt, és most Horvátországot képviseli a versenyen. Magdinak alkalma volt a horvátok házibuliján egy dalt közösen előadni a karizmatikus horvát művésszel!

További bizakodásra ad okot, hogy a skandináv országok zenei szakembereinek véleménye alapján Magdit és dalát a második helyre sorolták! Az izlandi énekes Eiríkur Haiksson, aki a szigetországot képviselte a műsorban, tegnap elmondta, hogy reméli ő is, és Magdi is bejut a döntőbe, de ez csak akkor történhet meg, ha a nézők az igényesebb számokra és nem a kommersz slágerekre szavaznak.
Az a nagy kérdés, hogy a nézők a kommerszebb műfajok valamelyik képviselőjére, vagy Magdi fantasztikus hangjára adják-e szavazatukat. A közvetítést vezető szakemberek kis technikai szobájában már Magdi a legnépszerűbb, többször elhangzott a „best song” és „best voice” kifejezés. Ez utóbbi mostanra egyértelművé vált már mindenki számára.
Forrás: SZBL

Szólj hozzá!

Címkék: zene magyar énekes eurovision fesztívál ruzsa magdi énekesek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr1972771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása