HTML

Friss topikok

Varga Feri & Balássy Betty - Ébredni valakiért

2007.05.07. 18:38 bellini

Egy egészen különleges közös stúdióalbummal jelentkezett a közelmúltban Varga Feri & Balássy Betty "Ébredni valakiért" címmel. A korong Rakonczai Viktor által jegyzett címadó dala egyben az első kislemez is. A nem mindennapi zenei anyagot élőben is meghallgathatjuk a páros lemezbemutató koncertjén 2007. május 10-én, 19 órától a Thália Színházban.

Az új albumról
Sokak szerint Rakonczai Viktornak élete talán legjobb, legkülönlegesebb dalát sikerült megírnia, amit mi sem bizonyít jobban, hogy néhányan, akik már hozzájutottak a felvételhez, végtelenített üzemmódban hallgatják az "Ébredni valakiért" című címadó dalt. Az album rendkívül színes zenei kínálata nem hagyja a kedves hallgatót egy percig sem unatkozni, hiszen a slágeres töltetű zenéken kívül a pop-rockos bélyeggel ellátott dalok mellett a líra, jazz, és a ballada is teret kapott. Nagyon hamar kiderül az album hallgatása közben, hogy két komoly képességű énekes jelentkezett a hazai könnyűzene piacán, ami csakis sok-sok munkával érhető el, hiszen csak a szótárban előzi meg az eredmény a munkát!

A tehetséges "hangjegyesek"
A lemezfelvételt megelőzően két, három duett eléneklésén kívül több zenei megnyilvánulásra Betty esetében nem gondolt a Kiadó, de a stúdió munkálatok alatt egyértelműen kiderült, hogy Balássy Bettynek szóló szerepet is kell kapnia Feri lemezén. Az egy szóló dalból aztán szépen kettő lett, és a tervezett duettek száma is öt dalra kerekedett. A "hangjegyeseknek" csodálatosan szól együtt a hangjuk, de az albumon található szóló dalokban is bőségesen bizonyítják tehetségüket . A már említett Rakonczai Viktor mellett még további tehetséges szerzők adták nevüket és tudásukat az album sikerében bízva: Szabó Zé, Józsa Alex, Fehér Attila, Bende Nagy János, Gém Zoltán... A közreműködök névsora szakmai berkekben is figyelemre méltó, amelyeket az albumban található füzet kellő elismeréssel jegyez. A TV2 és Danubius Rádió kampányával kísért album nem a "két tuti sláger kell, aztán a többi már nem annyira fontos" jeligére készült, hanem hosszabb, tartósabb időt is képes átfogni, különös érzéseket keltve a hallgatóban.

Lemezbemutató élő koncert

Óriási erőbedobással készülnek Varga Feriék életük első színházi koncertjére, amelynek a zenekari próbái már február elejétől elkezdődtek. Szükség is van a rengeteg próbára, hiszen a 2007. május. 10-én, 19 órai kezdettel a Thália Színházban megrendezendő közel 2 órás koncert zenei anyaga olyan sokszínű és változatos, hogy valóban nagyon komoly felkészülést igényel. A koncerten az "Ébredni valakiért" című új stúdióalbum dalai mellett olyan világslágerek is felcsendülnek, mint a "Summer in The City", "Englishman in New York", "Have You Met Miss Jones", "Somebody To Love", "Rome Wasn't Built in a Day",,,

Hang, fény és slágerek
Az idei MAHASZ Fonogram díjátadó gálán az "Egy bolond százat csinál" című dal fölényes szavazati többséggel nyerte az "Év dala" címét. Ezt a dalt különleges hangszerelésben adja majd elő a sikerpáros. Betty, aki nem csak az életét kötötte Ferivel össze, a koncerten és a lemezen is, több saját dallal bizonyítja rendkívüli tehetségét. A kísérő zenekaron kívül a Stúdió 11 is jelentős szerepet kap, mert erre az alkalomra, különleges zenei csemegével készülnek Ferivel és Bettyvel. A hang és fénytechnika világszínvonalú berendezésekkel teszi a látványt teljesebbé. Koncerten a latin táncot kedvelők is jól járnak, hiszen a Südi Iringó és Dudás Tibor vezette show-tánckar fellépése is csodálatos élménynek ígérkezik.

Szólj hozzá!

Címkék: zene

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr7272312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása