HTML

Friss topikok

Péter Szabó Szilvia- Mesék, mondák, mondókák

2007.05.07. 16:08 bellini

Mától kapható a Nox énekesnőjének „szólólemeze” Mesék, mondák, mondókák címmel. Szilvi most a legszebb magyar népmesékkel, mondákkal, és Benedek Elek történeteivel ringatja álomba a gyermekeket. Hogy jött az ötlet? – merül fel a kérdés.


„Rengeteg kisgyerek látogatja a koncertjeinket, és úgy gondoltuk, hogy hozzájuk is szólunk, méghozzá az ő nyelvükön, a meséken keresztül. 12 mesét választottunk ki, éjszakába nyúló lapozgatások és nosztalgiázások közepette. Őszintén elmondhatom, hogy nagyszerű emlékeket hoztak elő a saját gyermekkoromból. A meséket pedig 1-1 aranyos, talán már réges-rég feledésbe merült mondókával választottuk el egymástól” – fűzi hozzá Szilvi.

Külön érdekesség, hogy a gyermekek Szilvitől élőben is meghallgathatják a meséket, hiszen a május 12-én induló Nox Várturné-állomásokon az egész napos családi program keretében Szilvi már kora délután a gyerekekkel foglalkozik, hogy az apróságok örömét, visszajelzéseit velük együtt is átélhesse.

A szülőknek jó hír, hogy a lemezben egy 1 felnőtt fő részére szóló belépőjegyet is elrejtettek, mellyel a Várturné bármely állomása ingyenesen látogatható. S miután a gyerekek számára a belépés amúgy is ingyenes, egy jó kis családi programhoz elég megnézni a www.nox.hu oldalon a turné állomásokat és időpontokat.

Tracklista
A hétszépségű királykisasszony
Január elöljár
Az árvalányhaj
Íze van a sónak
A jótanácsok
Akinek a szeme kék
Az aranymadár
Egyszer volt egy ember
Leánykő
Hátamon a zsákom
Gyöngyike
Pápua törzs
Botond
Hétfőn hentereg
A rest többet fárad
Az ember életideje

Universal

Szólj hozzá!

Címkék: zene

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr6072238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása