HTML

Friss topikok

Az áruló szív

2010.02.01. 14:15 bellini

Az áruló szív a „The Tell Tale Heart” (Az áruló szív) című Edgar Allen Poe novella modernkori újraértelmezése. A film producerei Ridley Scott és Tony Scott, ami azt ígéri, hogy a film az olyan korai klasszikusokhoz való visszatérést jelenti, mint Az Éhség vagy a Nyolcadik utas a halál.
 
 
Az áruló szív egy hétköznapi ember története, akinek élete azonban cseppet sem hétköznapi módon alakul…
A főhős, Terry, aki különleges betegségben szenvedő tíz éves gyermekét egyedül neveli. Mivel nemrég maga is átesett egy szívátültetésen, egyre nehezebb a folyamatos odafigyelést igénylő kislány nevelése.
 
Egy nap Terry arra lesz figyelmes, hogy a szíve rendkívül hangosan ver, olyannyira, hogy a férfi biztos benne – mások is hallják. Először nem akar róla tudomást venni, de olyan hevesen dobog a szíve, hogy végül elmegy a kórházba kivizsgáltatni magát.
 
A kórházba érkezve észreveszi, hogy egy fiatal rezidens orvos közelében különösen hangosan ver a szíve, majd újra elhalkul, mintha csak valamire fel akarná hívni a figyelmét. A fiatal orvos éppen egy tini életét próbálja megmenteni, mikor a kórházba egy autó robog be, és elüti a rezidenst. Terry szíve elcsendesül…
 
Van valami kapcsolat a két esemény között?
Terrynek gyanús lesz, hogy az új szívével nincs minden rendben, és ez akár az egészségét is tönkreteheti, ha nem jár utána. Fáradtságos munkával kideríti, hogy a szívet adó donor egy gyilkosság áldozataé volt. Rájön, hogy szíve az őrületbe kergeti, ha nem nyomozza ki, ki gyilkolta meg a donort.
 
Így keveredik bele Terry egy ördögi orvosi összeesküvésbe, ezzel pedig nem csak a biztonságát, de a hozzá közelállók életét is veszélybe sodorja…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr181719933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása