HTML

Friss topikok

Debreceni Fesztiválváros

2009.05.19. 17:53 bellini

Hazánk második legnagyobb városában, Debrecenben évről évre nő az érdeklődés a minőségi, színes és sokrétű programok iránt. Közülük is kiemelkedik a keleti régió egyik legnagyobb rendezvénye, a nyári Campus Fesztivál, amelyre az elmúlt évben a zord időjárás ellenére is 27 ezren látogattak el.

A rendezvény az évek során valamennyi szegmensében, programjait és látogatóit tekintve is folyamatosan bővült, névváltozáson esett át. 2002 és 2006 között Vekeri-tó Fesztiválként indult, majd 2007-ben - elnyerve a rendezés jogát - az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját (EFOTT) szervezték a Debrecentől néhány km-re található, gyönyörű természeti adottságokkal rendelkező helyszínen. 2008-tól a rendezvény új elnevezése: Campus Fesztivál, melyet 2009-től - a város és az egyetem támogatásával - a debreceni Nagyerdőn rendeznek meg.


A fesztivál a ZENE, MOZI, HUMOR, sport- és MŰVÉSZET jegyében zajlik, július 22. és 26. között már hét külföldi sztár jelenléte is biztos a hazai produkciók mellett. A programkavalkádban a humor nagyágyúi is szerepelnek, több dumaszínházas előadó fellép, de lesz szabadtéri mozi, sőt különböző sport és művészeti ágak is várják a látogatókat. A helyszín gyönyörű, és ingyenes a strand, tehát megújuláshoz méltó fogadtatásban részesülnek azok, akik a Campus Fesztiválra látogatnak el.

Világhírű előadók
Július 23-án Debrecenbe érkeznek a világhírű finn rockerek, a THE RASMUS (FIN), és először hallhatják a hazai rajongók július 25-én komplett zenekari kísérettel a norvég MADCON világslágereit, melyek még most is a toplisták élén állnak! Angliából várható a két, mai zenei trendekbe illeszkedő electropop-zenekarban, a Hot Chip-ben és az LCD Soundsystemben is tagként szereplő AL DOYLE (HOT CHIP) DJ-szettje; a kilencvenes évek anarcho-pop slágergyárosa, a CHUMBAWAMBA akusztikus folk-koncertje és a pörgős electro és drum 'n' bass bulit ígérő E-Z ROLLERS produkciója. Kapunk egy hatalmas, élő hangszeres balkáni őrületet is a Disco Partisani előadója, a frankfurti SHANTEL & Bucovina Club Orkestra (D) jóvoltából. Az elektronikus vonalat tovább erősíti a LONDON ELEKTRICITY (UK) bulija, valamint a fesztivál chill-out sátrában hangulatos fellépésre készül a legendás Ninja Tune kiadó üdvöskéje, az UP, BUSTLE AND OUT.

Tovább >>>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr851131841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása