HTML

Friss topikok

Új TomTom One és XL modellek IQ Routes szolgáltatással

2009.04.28. 11:04 bellini

Az IQ Routes útvonal-kalkuláció, valamint a „Továbbfejlesztett tájékoztatás a forgalmi sávokról” funkció most először érhetők el a TomTom ONE és TomTom XL készülékeken is.

 
A TomTom, a világ vezető hordozható navigációs rendszer gyártója a mai napon bemutatta a világpiacon legtöbbet eladott navigációs rendszerének két új változatát. Az új TomTom ONE IQ Routes és a TomTom XL IQ Routes olyan vezető technológiákat sorakoztatnak fel, amelyek ezelőtt csak a TomTom csúcskategóriás TomTom GO sorozatával voltak elérhetők. Továbbá, a két teljesen új modellt a kiváló anyagminőség és a tökéletesített európai térkép jellemzi.
 
„Az új TomTom ONE és TomTom XL eszközök a középkategóriás készülékek csoportját erősítik, mivel első osztályú navigációt nyújtanak megfizethető áron” mondja el Corinne Vigreux, a TomTom ügyvezető igazgatója. „Az IQ Routes lehetővé teszi, hogy a volánnál ülők azokat az útvonalakat használják, amelyeket csak a jól tájékozott helyi lakosok ismernek, ezáltal megszabadít az idegeskedéstől és a stressztől, amit általában a helyismeret hiánya és a menetidő kiszámíthatatlansága okoz. Ezen felül az összetettebb közlekedési csomópontoknál a „Továbbfejlesztett tájékoztatás a forgalmi sávokról” funkció biztonságosabb és sokkal magabiztosabb érzést nyújt a volánnál ülőnek.”
 
A TomTom IQ Routes-szal a kormány mögött
 
A TomTom IQ Routes útvonal-kalkulációval való vezetés a mindenkor legmegbízhatóbb utat és útidőt biztosítja felhasználói számára. Attól függően, hogy a gépjárművezető a hét melyik napján, a nap melyik órájában indul el, az arra az időpontra legmegfelelőbb út lesz kiválasztva. Az évek óta gyűjtött, valós tényeken alapuló adatok és mérések felhasználásával az IQ Routes útvonal-kalkulációs technológia minden olyan tényezőt figyelembe vesz, amely késleltetheti a gépkocsivezető útját. Mindazonáltal, a TomTom „Továbbfejlesztett tájékoztatás forgalmi sávokról” szolgáltatása biztonságosabbá teszi a bonyolult kereszteződésekben és több sáv váltása közbeni tájékozódást. Ez a funkció bizonyos időközönként szóbeli utasításokat ad és tisztán jelzi a kijelzőn, hogy melyik sávban, vagy melyik kijáraton haladjon a gépjárművezető, aki ezáltal sokkal jobb képet kap a valós környezetéről.
 
Az előbb említetteken felül, a TomTom ONE IQ Routes és a TomTom XL IQ Routes készülék és csomag tartalmazza következőket is:
 
-          a TomTom legújabb, nagy ikonokkal ellátott menürendszerét
-          színben passzoló fekete Easy Port™ rögzítőt, amely könnyen összecsukható és elég vékony ahhoz, hogy elférjen egy táskában, vagy egy ingzsebben
-          javított térképet modelltől függően: a regionális modell 17 közép-európai országot lefedő Tele Atlas térképpel kerül forgalomba; az európai modell 42 országot lefeddő Tele Atlas térképpel kerül forgalomba**
-          a TomTom RDS-TMC forgalmi jelvevőt, amely lehetővé teszi a legfrissebb forgalmi információkhoz való hozzáférést
-          a TomTom Map Share™ technológiát, hogy a felhasználók azonnali javításokat végezhessenek a készülékükön és megoszthassák azokat más felhasználókkal is
-          a TomTom HOME ingyenes számítógépes alkalmazást, hogy a felhasználók mindig naprakészé tehessék készüléküket. A program segítségével a felhasználók új térképeket és szoftver verziókat tölthetnek le, valamint személyessé tehetik a készülékeiket új, vicces ikonokkal és hangokkal, amiket akár meg is oszthatnak a többi felhasználóval is
-          a TomTom „Segítség!” menüt, amely széles skáláját nyújtja azoknak a szolgáltatásoknak, amelyek segítenek megoldani a vezetés során esetenként felmerülő problémákat, így például közvetlen hozzáférést nyújt az elsősegély és autómentő szolgáltatásokhoz.
 
A TomTom ONE IQ Routes modell 3,5 colos képernyővel, új külsővel és a TomTom legújabb szoftverével rendelkezik. A TomTom XL IQ Routes modell tartalmazza a TomTom ONE képességeit és extra nagy 4,3 colos érintőképernyővel rendelkezik annak érdekében, hogy a használója jobban lássa környezetét.
 
 
Elérhetőség
 
Az új TomTom ONE és a TomTom XL IQ Routes modellek Magyarországon várhatóan májusban kerülnek a boltok polcaira.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr81091080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása