HTML

Friss topikok

200 dolláros notebookot készít az Asus

2008.11.04. 14:03 bellini

A laptopokat, PDA-kat és számítógépes alkatrészeket gyártó tajvani Asus tervei között szerepel egy olcsó mini-notebook készítése, melynek ára megközelítőleg 200 dollár lenne.

Az új készülék az Eee Pc olcsóbb változata lenne. A cég legolcsóbb Eee PC-je, a 900 modell, 284 euróba kerül, adja hírül a világsajtó.

Jerry Shan, az Asus elnöke elmondta, cége jövő évre 30%-os piaci részesedést szeretne elérni az ultra-hordozható laptopok kategóriájában. Az Asus 2.5 millió Eee Pc szállított le az év első felében, év végéig pedig 6 millió eladott készülékre számítanak.

A cég számításai nehezen elérhetően, hiszen a legnagyobb számítógépeket gyártó cégek, beleértve a HP-t és a Dell-t, is beléptek az ultra-hordozható laptopok piacára. A legnagyobb konkurenciát azonban az Acer jelenti, amelynek Aspire One mini-laptopja elérheti a 6 millió eladott készüléket.
 

Az

Asus

bevételeinek 22%-át teszi ki az

Eee

PC, mely az év harmadik felében 57 millió eurós nyereséget hozott a cégnek.

Szólj hozzá!

Címkék: kütyü hír business

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr43749332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása