HTML

Friss topikok

10%-al csökkenti alkalmazottainak számát az eBay

2008.10.07. 14:27 bellini

A világ legnagyobb forgalmú webes áruháza, az eBay bejelentette csökkenti alkalmazottainak számát 10%-al, valamint három új felvásárlást eszközöl 1,34 milliárd értékben.

Csaknem 1000 alkalmazottjától szabadul meg az eBay, miután 2005 óta folyamatosan növekedett a cégóriás alkalmazottainak száma. Ugyanakkor az eBay képviselői bejelentették 1,34 milliárd dollárért három céget vásárolnak fel, azért, hogy megállítsák az eladások csökkenését.

Az eBay bejelentette, hogy 945 millió dollárért vásárolja meg a Bill Me Later online vállalkozást, ezt pedig a PayPal-al egyesíti. A cég úgy döntött két dán céget is felvásárol, melynek értéke eléri a 390 millió dollárt.

A cég 10%-os leépítése csaknem 1000 alkalmazottat érint. A létszám csökkentés 70-80 millió dollárjába kerül az eBaynek, ennek ellenére a cég évente 150 millió dollárt takaríthat majd meg.

Szólj hozzá!

Címkék: web internet business

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr71701155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása