HTML

Friss topikok

Az amerikaiak fele hisz az őrangyalokban

2008.09.19. 14:49 bellini

Az amerikai lakosság 55%-a gondolja úgy, hogy életét egy őrangyal vigyázza, míg a megkérdezettek 67%-a hisz a paradicsomban, derült ki a Baylor Egyetem kutatása során.

 

A Waco, Texas államban lévő Baylor egyetemén készült felmérést két évig végezték, a több mint 350 kérdésre pedig mintegy 1.648 felnőtt válaszolt.

 

Christopher Bader, a véleménykutatás egyik vezetője, elmondta: „Az, hogy az amerikaiak 50%-nál több ember hisz ebben igazi sokk volt, nem vártam erre.”

 

Az eredmények alapján, amelyek igencsak hasonlítanak a 2005-ben mért eredményekhez, az amerikaiak 4%-a vallotta magát ateistának, míg 11%-uknak nincs semmilyen vallása.

 

Ugyanakkor a tanulmány rámutat arra is, hogy a megkérdezettek 67%-a hisz a paradicsom létezésében, míg a 17%-uk úgy gondolja valószínűleg létezik. Az amerikaiak 73%-a hisz a pokol létezésében.

 

A nők 68%-a hiszi azt, hogy létezik paradicsom, szemben a férfiakkal, ők csak 56%-an hiszik ugyanezt. A megkérdezettek 45%-al vallotta azt, hogy legalább egyszer egy hónapban történik vele valami misztikus.

Szólj hozzá!

Címkék: blog kutatás emberek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr100671433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása