HTML

Friss topikok

A trilógia harmadik része: Rap Diszkó

2008.09.03. 12:52 bellini

Az Animal Cannibals CD-trilógiájának első része napra pontosan hat évvel ezelőtt jelent meg. A második rész pedig szintén ezen a napon három évvel ezelőtt. A "Mindent lehet" koncepció elsősorban azt takarja, hogy a jól megszokott kannibáldalok mellet a két MC, Qka MC és Ricsipí vendégül hív előadókat, hogy összeházasítsa a rapet más műfajokkal.

A trilógia első két részén többek között szerepelt az Anima Sound System, a Cotton Club Singers, a Nyers, a Ladánybene 27 és Somló Tamás is. A harmadik rész címe viszont sejteti, hogy itt most egy picit másról van szó. Hogy miről is? Qka MC és Ricsipí a befejező részben a hazai hip-hop arcokat invitált meg, hogy egy ízig-vérig "reppes" albumot hozzanak tető alá.

Az Állat Kannibálok tehetségkutatóin feltűnt és a magyar underground élmezőnyébe tartozó előadók első hívásra igent mondtak a felkérésre, hiszen még mindig nagy szó az Animal Cannibals lemezén szerepelni. Kik is vannak jelen a korongon? Sub Bass Monster, MC Gőz, Hősök, NKS és még sorolhatnánk. Több mint félszáz vendég állt az emberevők mellé, hiszen tudják, hogy a hasonló hazai "mainstream" előadókkal szemben az AC a kezdetektől aktívan részt vett a magyar hip-hop kultúra építésében. Náluk nem a pillanatnyi siker, a címlapfotózás, a valóságshow-ban való szereplés a fontos, hanem hogy mindig megmaradjanak hiteles rapelőadóknak.

A jövőre 20 (!) éves AC új albumával visszakanyarodott a debütáló korongjának hangulatához. Dallamos kannibálrefrének, bólogatós zenék, rengeteg szleng, fordulatos rímhasználat, igényesen és választékosan megfogalmazott mondanivaló, változatos témák. Ezek jellemzik az új Animal Cannibals-lemezt, amelyről az első slágerhez augusztusban debütált a videoklip is. Van mit ünnepelni, van mire koccintani: CSIRIÓ!

Nézd meg a "Csirió" videoklipjét >>

Szólj hozzá!

Címkék: zene magyar sztárok album énekesek celebek megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr43646348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása