HTML

Friss topikok

Koncertek, zenei kiállítás, hangszer-demonstrációk: újra itt a Hangfoglalás!

2008.08.23. 14:18 bellini

Minden idők legnagyobb magyarországi hangszerkiállításának ad otthont október 3-tól 5-ig a Syma Sport- és Rendezvénycsarnok. A Hangfoglalás névre keresztelt monumentális zenei demonstrációhoz öt klub csatlakozott: a Gödör Klubban, a Take 5-ban, a Corvin Tetőn, a Merlinben, illetve a debreceni Klinika Klubban rengeteg közép-kelet-európai, köztük számos magyar zenekar lép fel. A teljes programsorozat ingyenes.

Harmadjára rendezi meg a Magyar Zenei Exportiroda és a Hangszeresek Országos Szövetsége a Hangfoglalás Zenei Kiállítás és Szemlét. Ahogy tavaly, idén is a Syma Sport- és Rendezvénycsarnok lesz az esemény központi helyszíne. Míg 2007-ben 6.400 négyzetméteren 72 kiállító mutatta meg, hol is tart a hang-, a fény- , a színpad- és stúdiótechnika, addig idén 8.000 négyzetméteren 88 kereskedő kápráztatja el a nagyközönséget a jelen és jövő csúcstechnikájával. A rendezvényen több 10.000 hangszert lehet kipróbálni, fúvóst, ütőst, mindenfajta pengetőst, vonóst és billentyűst egyaránt.

Míg a Syma csarnokban a hangszereket csodálhatja a közönség, addig az eseményhez kapcsolódó klubokban a legjobb közép-kelet-európai bandákat lehet elcsípni. Október 3-án és 4-én a Gödör Klubban, a Take 5-ban, a Corvin Tetőn, a Merlinben, illetve a debreceni Klinika Klubban váltják egymást a zenekarok, köztük magyarok is, például a Suhancos, az Anna & the Barbies és a Szekta kaméleon. Ahogy a Syma, az öt szórakozóhely is ingyen látogatható.

A Hangfoglalás előtt, mintegy felvezetésként a Magyar Zenei Exportiroda a RegiON közép-kelet-európai zenei konferenciát is megrendezi. Szeptember 26-án és 27-én a fővárosi Stadion Hotelbe mintegy 150 európai zenei szaktekintélyt várnak egy interaktív eszmecserére. A csúcstalálkozót fővédnöke, Hiller István oktatási és kulturális miniszter nyitja meg szeptember 25-én a Parlamentben.

Szólj hozzá!

Címkék: esemény hír rendezvény

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr96629172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása