HTML

Friss topikok

Vajda Attila nyerte az első magyar aranyérmet

2008.08.22. 12:09 bellini

Az kajak-kenu döntőkben megszületett az első magyar aranyérem Pekingben: Vajda Attila nagyot evezve, magabiztosan győzött a kenu egyesek 1000 méteres versenyében. Ezüstérmes lett a női kajak négyes, bronzérmes a kenupáros.

A kajak-kenu 1000 méteres döntők első száma a kajak egyeseké volt. A számnak volt magyar indulója Benkő Zoltán révén, de nem ő számított esélyesnek, hanem a brit Tim Brabant, a norvég Eirik Veeras Larsen és a kanadai Adam van Koeverden. Brabant és Van Koeverden nagyon jól kapta el a rajtot, és egészen a féltávig toronymagasan vezettek, ekkor azonban a kanadai kezdett nagyon elfáradni, és a mezőny egyre jobban zárkózott fel. Tim Brabant 750 méternél már nagyon elhúzott, és gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott. A második helyre viszont a később robbantó norvég Eirik Veeras Larsen ért be, míg a harmadikra az ausztrál Kan Wallace.

A második versenyszám a kenu egyeseké volt, ahol Vajda Attila (fotó) éremesélyesként vágott neki, csakúgy, mint a címvédő spanyol David Cal. Kettőjük nagy versenyére lehetett számítani, de az üzbég Vagyim Menkov meglepte a mezőnyt, és óriási tempóval a táv feléig egy hajóhosszal vezetett. Ekkor azonban a mezőnyben lapátoló Vajda és Cal nagyon beindult, és hamar lekörözték az üzbéget. A két versenyző viadalát a magyar kenus jobban bírta erővel, és a végén több mint két másodpercet vert a spanyolra. A számban román érdekeltség is volt Florin Mironcic révén, aki azonban szokásos jó rajtja után elfáradt és a hatodik helyen ért be.

Tovább

Szólj hozzá!

Címkék: olimpia

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr100627549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása