HTML

Friss topikok

A képregényhősők mentik meg Hollywoodot

2008.07.24. 12:49 bellini

A The Dark Knight hatalmas sikere után nemsokára újabb sikersztorikat láthatunk a mozikban. Jön a The Spirit, Watchmen, Captain America és a Wolverine is.

A The Dark Knight filmalkotás az legújabb film, melynek témája egy képregény során született, és melyet igencsak nagy sikerrel mutattak be a hétvégén, a film három nap alatt 155,34 millió dolláros bevételre tett szert.

A The Dark Knigh alkotás, hasonló kategóriájú társaival, mint a Vasember, Hulk, Wanted és a Hell Boy II, csaknem 1 milliárd dolláros bevételre tett szert a filmiparban.

Egy igencsak száraz év után, a szuperhősökkel tűzdelt alkotások oxigénbuborékként hatnak a tengerentúli filmiparban. Az amerikai filmgyártok, látva ezt a hatalmas sikert, ráharapnak a jobbnál jobb sztorikra, a mozikat pedig hamarosan ellepik a jobbnál jobb alkotások.

Az elmúlt években olyan nagysikerű filmeket mutattak be, mint a Hulk, Sin Citry, Vasember, Pókember, most pedig itt a Batman új változata, a választék pedig egyre jobb, hiszen az elkövetkezendőkben is számíthatunk hasonlóan jó alkotásokra.

A Warner Brothers már megvásárolta a Clay Moore rajzaiból készült, Billy Smoke című alkotás jogait, a film főszereplője pedig a Lost sztárja lesz, Matthew Fox.

Eddig két nagy óriáscég, a DC Comics (Batman és Superman) és a Marvel (Pókember és X-Men), adta ki filmben a szuperhősők történetét, eddig monopolhelyzetben voltak, azonban egyre több, kisebb ügynökség is hajlik afelé, hogy filmvászonra vigye hőseit.

Egyik ilyen kis vállalat a Dark Horse, amely a Sin City sikere után a Hellboy II-t is bemutatja, Guillermo del Toro rendezésében. A filmben olyan nagy nevek tűnnek fel mint Selma Blair, és Ron Perlman. Samuel L. Jackson és Scarlett Johansson télen tűnik majd fel egy újabb alkotásban, melyet a képregények nagy klasszisa, Will Eisner készített.

Egy másik igencsak kultikus képregény, a Warchmen jövő évben látja meg a napvilágot film formájában. A 12 kötetes képregény, melyet Alan Moore és Dave Gibbons jegyez és mely elnyerte a Hugo díjat, a 300-at is jegyző, Zack Snyder rendezésében lesz látható.

Wolverin, az X-Men sorozatok egyik legkedveltebb karaktere 2009-ben érkezik hazánkba. Az alkotás főszereplője Hugh Jackman, aki egyben a film producere is.

A Vasember folytatása 2010-ben érkezik, annak ellenére, hogy a forgatókönyvet még nem készítették el, Robert Downey Jr. már beleegyezését adta a folytatásba. Pókember sem tétlenkedik, az alkotok már tervezik a széria negyedik részét, több részletet azonban nem lehet tudni a híres film folytatásáról.

Szólj hozzá!

Címkék: média film érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr39583357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása