HTML

Friss topikok

Kutya macska barátság

2008.07.23. 12:00 bellini

Az ember két legjobb barátja, a kutya és a macska. Sokszor pedig úgy tekintünk rájuk, mintha egymás ellenségei lennének, a néphiedelemmel ellentétben, azonban ez nem igaz.

A Tel Aviv-i egyetem munkatársai, Neta-li Feuerstein és Joseph Terkel, 140 otthonba látogatott el, ahol egyszerre tartottak kutyát és macskát is. A kutatók fényt derítettek arra, hogy a háztartások kétharmadában békés együttélés van a két állat között.

A vizsgált esetek 20%-nál az állatok nem vettek tudomást egymásról, és csupán az esetek 10%-ban akadtak konfliktusok az állatok között.

A harmónia sokkal nagyobb, ha a macska előbb kerül a gazdihoz, mint a kutya, és ha a kutya hat hónaposnál kisebb. Sőt Feuerstein és Terkel tanulmánya arra derít fényt, hogy az állatok megtanulják a másik testbeszédét, annak ellenére, hogy mindkettő nagyon eltér egymástól.

A tanulmány ezzel bebizonyította, hogy a néphiedelmek néha igencsak tévesek szoktak lenni.

Szólj hozzá!

Címkék: állatok érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr91581488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása